BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Torta piškotek

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
torta piskotek

Odlična, kremna in sočna torta. Vaniljevi kremi sta dodani mlečna in bela čokolada, sama krema pa je obogatena z BAM vaniljevo pasto. V spodnji kremi se skrivajo še ameriški piškoti, biskvita pa sta namočena z mešanico mleka in Baileysa.


Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.


Božanska! Baileys se seveda lahko zamenja z žlico instant kakava, bo pa torta manj aromatična, sicer pa še vedno odlična. Sestavine recepta so primerne za osem kosov torte, pripravljene v pekaču premera 18 cm.


Recept je del BAM knjige receptov: Torte.


Namesto torte piškotek, lahko pripravite tudi torto z drugim okusom. Pripravili smo par idej:Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta piškotek

  • Čas priprave: 2 uri 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • 80 ml mleka
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 30 ml Baileysa (kremni liker)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Dno pekačev, premera 18 cm in 14 cm, oblo- žimo s papirjem za peko. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko in jo vmešamo z lopatko. 2⁄3 mase razporedimo v večji pekač; ostali masi primešamo žličko kakava in jo razporedimo v manjši pekač. Pečemo 12 minut. Pečena biskvita vzamemo iz pekačev in ju ohladimo na mreži.

2. Korak

Med peko biskvita pripravimo mešanico za vlaženje biskvita. Mleko segrejemo in v njem raztopimo sladkor, nato dodamo še kremni liker. Ohladimo.

3. Korak

Medtem ko se biskvit ohlaja, skuhamo kremo. 3 dl mleka zavremo; ostalo mleko gladko zmešamo z rumenjaki, sladkorjem, praškom za puding in vaniljevo pasto. Rumenjakovo zmes med mešanjem prilivamo vrelemu mleku in skuhamo gosto kremo. Kremo pokrijemo s plastično folijo tako, da se dotika kreme in ohlajamo približno 10 minut. Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Ožeto želatino stopimo v še topli kuhani kremi in z mešalnikom gladko zmešamo. Kremo nato razdelimo na dva dela; v enemu delu stopimo mlečno čokolado, v drugemu belo čokolado. Obe kremi pokrijemo s plastično folijo, tako da se je dotikata, in ohladimo do mlačnega.

4. Korak

Svetel, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Čokoladno kremo gladko zmešamo, ji dodamo nasekljana piškota in nazadnje z lopatko primešamo 130 g stepene smetane. Kremo premažemo po biskvitu, poravnamo in damo v hladilnik. Svetlo kremo prav tako gladko razmešamo in ji z lopatko primešamo ostalih 130 g stepene smetane. Na čokoladno kremo postavimo čokoladni biskvit in ga navlažimo. Premažemo s svetlo kremo - najprej zapolnimo rob okoli biskvita - in površino gladko poravnamo. Torto damo v hladilnik, da se ohladi in učvrsti.

5. Korak

Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in zmešamo v gladko kremo ter dodamo kremni liker. Glazuro nekoliko ohladimo in jo prelijemo po kremi. Torto ohlajamo vsaj 5 ur.

6. Korak

Ohlajeni torti snamemo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,03 €
Skupaj:
36,27 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno