1
Pečico segrejemo na 180°C. Dno pekačev, premera 18 cm in 14 cm, oblo- žimo s papirjem za peko. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko in jo vmešamo z lopatko. 2⁄3 mase razporedimo v večji pekač; ostali masi primešamo žličko kakava in jo razporedimo v manjši pekač. Pečemo 12 minut. Pečena biskvita vzamemo iz pekačev in ju ohladimo na mreži.
2
Med peko biskvita pripravimo mešanico za vlaženje biskvita. Mleko segrejemo in v njem raztopimo sladkor, nato dodamo še kremni liker. Ohladimo.
3
Medtem ko se biskvit ohlaja, skuhamo kremo. 3 dl mleka zavremo; ostalo mleko gladko zmešamo z rumenjaki, sladkorjem, praškom za puding in vaniljevo pasto. Rumenjakovo zmes med mešanjem prilivamo vrelemu mleku in skuhamo gosto kremo. Kremo pokrijemo s plastično folijo tako, da se dotika kreme in ohlajamo približno 10 minut. Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Ožeto želatino stopimo v še topli kuhani kremi in z mešalnikom gladko zmešamo. Kremo nato razdelimo na dva dela; v enemu delu stopimo mlečno čokolado, v drugemu belo čokolado. Obe kremi pokrijemo s plastično folijo, tako da se je dotikata, in ohladimo do mlačnega.
4
Svetel, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Čokoladno kremo gladko zmešamo, ji dodamo nasekljana piškota in nazadnje z lopatko primešamo 130 g stepene smetane. Kremo premažemo po biskvitu, poravnamo in damo v hladilnik. Svetlo kremo prav tako gladko razmešamo in ji z lopatko primešamo ostalih 130 g stepene smetane. Na čokoladno kremo postavimo čokoladni biskvit in ga navlažimo. Premažemo s svetlo kremo - najprej zapolnimo rob okoli biskvita - in površino gladko poravnamo. Torto damo v hladilnik, da se ohladi in učvrsti.
5
Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in zmešamo v gladko kremo ter dodamo kremni liker. Glazuro nekoliko ohladimo in jo prelijemo po kremi. Torto ohlajamo vsaj 5 ur.
6
Ohlajeni torti snamemo obroč in jo poljubno dekoriramo.