Ledena torta je idealna izbira za ljubitelje kremnih sladic. Krema za ledeno torto je pripravljena na jajčni osnovi, ki sta ji dodani BAM bela in temna čokolada, čokolade pa seveda lahko poljubno zamenjamo in ustvarimo različne okuse tortic.
Pri pripravi torte moramo biti pozorni pri segrevanju jajčne osnove (raje segrevamo dlje časa na nizki temperaturi kot na previsoki, ker lahko jajce zakrkne), prav tako pa pri nadaljnji pripravi krem, saj moramo biti hitri, da nam osnovi ne želirata prehitro.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
Ko se lotimo priprave torte, moramo posebno pozornost posvetiti tudi sestavljanju torte. Pri sestavljanju (kot tudi peki) tort uporabimo nastavljivih obročev, ki jih lahko tesno zatisnemo okoli biskvita, obvezna pa je tudi upoaba acetatne folije. Ta poskrbi, da bomo torto zlahka ločili od obroča, plasti pa bodo ostale lepe in gladke.
Ker se nekateri biskviti po peki nekoliko skrčijo, obroč pred peko nastavimo za slab centimeter več od želenega premera: za torto, premera 18 cm, obroč za peko biskvita nastavimo na premer, ki je velik približno 18,5 - 19 cm.
Recept in trik je del BAM knjige receptov - Torte.
Za rezanje biskvitov uporabimo temu namenjeno žago s strunastim rezilom (žička). Višina je nastavljiva, plasti pa vedno enake.
Večina tort v receptih vsebuje manjše sadne diske in biskvite. Da bo krema res dobro razporejena in zapolnjena okoli sredice, jo razporedimo s pomočjo dresirne vrečke.
Sestavine recepta so primerne za pripravo osmih kosov torte v pekaču premera 18 cm.
Namesto ledene torte pa pogosto pripravimo tudi: