BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Ledena torta

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
ledena torta je idealna izbira za ljubitelje kremnih sladic

Ledena torta je idealna izbira za ljubitelje kremnih sladic. Krema za ledeno torto je pripravljena na jajčni osnovi, ki sta ji dodani BAM bela in temna čokolada, čokolade pa seveda lahko poljubno zamenjamo in ustvarimo različne okuse tortic.


Pri pripravi torte moramo biti pozorni pri segrevanju jajčne osnove (raje segrevamo dlje časa na nizki temperaturi kot na previsoki, ker lahko jajce zakrkne), prav tako pa pri nadaljnji pripravi krem, saj moramo biti hitri, da nam osnovi ne želirata prehitro.


Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.


Ko se lotimo priprave torte, moramo posebno pozornost posvetiti tudi sestavljanju torte. Pri sestavljanju (kot tudi peki) tort uporabimo nastavljivih obročev, ki jih lahko tesno zatisnemo okoli biskvita, obvezna pa je tudi upoaba acetatne folije. Ta poskrbi, da bomo torto zlahka ločili od obroča, plasti pa bodo ostale lepe in gladke.


Ker se nekateri biskviti po peki nekoliko skrčijo, obroč pred peko nastavimo za slab centimeter več od želenega premera: za torto, premera 18 cm, obroč za peko biskvita nastavimo na premer, ki je velik približno 18,5 - 19 cm.


Recept in trik je del BAM knjige receptov - Torte.


Za rezanje biskvitov uporabimo temu namenjeno žago s strunastim rezilom (žička). Višina je nastavljiva, plasti pa vedno enake.


Večina tort v receptih vsebuje manjše sadne diske in biskvite. Da bo krema res dobro razporejena in zapolnjena okoli sredice, jo razporedimo s pomočjo dresirne vrečke.


Sestavine recepta so primerne za pripravo osmih kosov torte v pekaču premera 18 cm.


Namesto ledene torte pa pogosto pripravimo tudi:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Ledena torta

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 40 ml mleka
  • 10 g instant kakava

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajce s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko, ki smo jo zmešali s kakavom in jo vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 10 minut. Med peko biskvita pripravimo kakav za vlaženje. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
2. Korak Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. Jajce, sladkor in mleko v manjši kozici z metlico premešamo, dodamo maslo in na nizki temperaturi med stalnim mešanjem segrevamo do vretja (če bo temperatura previsoka, bo jajce zakrknilo), da se zgosti. Kremo odstavimo in v njej stopimo ožete lističe želatine. Razdelimo jo na dva dela; v enem stopimo temno čokolado, v drugem belo čokolado. Vsaki kremi takoj z lopatko v dveh korakih primešamo še 250 g stepene smetane.
3. Korak Biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s temno kremo, površino poravnamo in premažemo še s svetlo kremo. Torto damo v hladilnik, da se krema nekoliko učvrsti.
4. Korak Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto, nato z lopatko gladko zmešamo. Čokolado nekoliko ohladimo in jo prelijemo po kremi. Torto ohlajamo še vsaj 5 ur, nato ji odstranimo obroč in poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,16 €
Skupaj:
46,44 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno