Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladna torta z višnjami

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19
cokoladna torta z visnjami

Čokoladna torta z višnjami je torta, ki bi ji rekli čokoladna različica Schwardzwaldske torte. Čokoladna torta z višnjami je pripravljena s kakavovim biskvitom, višnjevim insertom in blago, puhasto kremo iz temne čokolade. Čokoladna torta ima višnjevo sredico, v kateri ne sme manjkati višnjev liker, ki da torti piko na i; prav tako je dodan v kakavov biskvit, in sicer smo ga za sočnost napojili z njim. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Čokoladna torta z višnjami je pripravljena z višnjevim likerjem. Če jo bodo jedli tudi najmlajši ali pač ne maramo okusa likerja, ga lahko nadomestimo s sirupom amarene ali pa z BAM prelivom višnja. Višnje zaradi svojega rahlo kiselkastega okusa popestrijo sladkobo, ki jo čokoladni torti daje čokolada.

Recept za čokoladno torto z višnjami je del BAM knjige receptov - Torte.

BAM nasvet: za pripravo osnovne biskvitne potrebujemo le tri sestavine: jajca, sladkor in moko. Kot velja za vse sestavine (razen tam, kjer recept ne zahteva drugače), naj bodo tudi jajca sobne temperature, saj se tako lepše vmešajo z ostalimi sestavinami, masa pa bolj naraste. Pecilni prašek je pri osnovnem biskvitu odveč, saj med stepanjem jajc v maso vnesemo zrak, zračni mehurčki pa v ogreti pečici odigrajo svojo vlogo. Z upoštevanjem tega nasveta, bo čokoladna torta z višnjami zagotovo uspela.

Sestavine recepta zadostujejo za 8 kosov torte pripravljene v pekaču premera 18 cm.

Čokoladna torta je lahko pripravljena tudi z drugimi okusi. Nekaj primerov najdete tukaj:

Za pomoč pri pripravi čokoladne torte z višnjami, smo pripravili tudi video recept, ki vas čaka pod naslovno sliko recepta.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta z višnjami

  • Čas priprave: 2 uri
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19

Sestavine:

  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • 50 g gladke moke
  • 15 g škroba (Gustin)
  • 5 g BAM kakava v prahu
  • 70 ml mleka
  • 20 g instant kakava
  • 2 zamaška višnjevega likerja

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej pripravimo višnjev insert. Višnje nasekljamo. Dodamo jim 100 ml višnjevega soka ali BAM preliva višnja, liker in sladkor ter segrevamo do vretja. Ostali sok in vodo gladko zmešamo s škrobom in ga med mešanjem prilivamo k višnjam. Kuhamo do gostote pudinga. Obroč, premera 14 cm (4 cm manj od premera torte), obložimo s plastično folijo in jo dobro zavijemo okoli obroča. Postavimo ga na ravno in trdo podlago, vanj stresemo višnjev nadev, ga poravnamo in damo v zamrzovalnik, da se strdi.
2. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Suhe sestavine premešamo in presejemo na jajčno maso. Nežno jih vmešamo z lopatko. Biskvitno maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno). Pečemo 15 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
3. Korak Mleko segrejemo in v njem raztopimo kakav. Dodamo višnjev liker in ohladimo. Čokolado s 70 g sladke smetane stopimo nad paro, ostalo smetano stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi, jo ožamemo in stopimo v topli čokoladi. Čokolado ohladimo do mlačnega, nato ji z lopatko primešamo stepeno smetano.
4. Korak Biskvit prerežemo na dve enaki plasti. Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme in površino poravnamo. Zgornji biskvit obrežemo na premer 14 cm (4 cm manj od premera torte), ga postavimo na kremo in navlažimo; nanj položimo zmrznjen višnjev insert. Premažemo z ostalo kremo in površino gladko poravnamo - pazimo, da najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Torto damo v hladilnik, da se ohladi.
5. Korak Ko se krema nekoliko ohladi, jo prelijemo z ganacheem: smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in z lopatko zmešamo v gladko kremo. Torto vrnemo v hladilnik, da se učvrsti. Ohlajeni torti snamemo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,67 €
Skupaj:
51,03 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno