BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna torta z višnjami

 • (1)
 • Čas priprave: 2 uri
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 19
cokoladna torta z visnjami

Čokoladna torta z višnjami je torta, ki bi ji rekli čokoladna različica Schwardzwaldske torte. Čokoladna torta z višnjami je pripravljena s kakavovim biskvitom, višnjevim insertom in blago, puhasto kremo iz temne čokolade. Čokoladna torta ima višnjevo sredico, v kateri ne sme manjkati višnjev liker, ki da torti piko na i; prav tako je dodan v kakavov biskvit, in sicer smo ga za sočnost napojili z njim. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Čokoladna torta z višnjami je pripravljena z višnjevim likerjem. Če jo bodo jedli tudi najmlajši ali pač ne maramo okusa likerja, ga lahko nadomestimo s sirupom amarene ali pa z BAM prelivom višnja. Višnje zaradi svojega rahlo kiselkastega okusa popestrijo sladkobo, ki jo čokoladni torti daje čokolada.

Recept za čokoladno torto z višnjami je del BAM knjige receptov - Torte.

BAM nasvet: za pripravo osnovne biskvitne potrebujemo le tri sestavine: jajca, sladkor in moko. Kot velja za vse sestavine (razen tam, kjer recept ne zahteva drugače), naj bodo tudi jajca sobne temperature, saj se tako lepše vmešajo z ostalimi sestavinami, masa pa bolj naraste. Pecilni prašek je pri osnovnem biskvitu odveč, saj med stepanjem jajc v maso vnesemo zrak, zračni mehurčki pa v ogreti pečici odigrajo svojo vlogo. Z upoštevanjem tega nasveta, bo čokoladna torta z višnjami zagotovo uspela.

Sestavine recepta zadostujejo za 8 kosov torte pripravljene v pekaču premera 18 cm.

Čokoladna torta je lahko pripravljena tudi z drugimi okusi. Nekaj primerov najdete tukaj:

Za pomoč pri pripravi čokoladne torte z višnjami, smo pripravili tudi video recept, ki vas čaka pod naslovno sliko recepta.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta z višnjami

 • Čas priprave: 2 uri
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 19

Sestavine:

 • 2 jajci (velikostni razred M)
 • 60 g kristalnega sladkorja
 • 50 g gladke moke
 • 15 g škroba (Gustin)
 • 5 g BAM kakava v prahu
 • 70 ml mleka
 • 20 g instant kakava
 • 2 zamaška višnjevega likerja

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej pripravimo višnjev insert. Višnje nasekljamo. Dodamo jim 100 ml višnjevega soka ali BAM preliva višnja, liker in sladkor ter segrevamo do vretja. Ostali sok in vodo gladko zmešamo s škrobom in ga med mešanjem prilivamo k višnjam. Kuhamo do gostote pudinga. Obroč, premera 14 cm (4 cm manj od premera torte), obložimo s plastično folijo in jo dobro zavijemo okoli obroča. Postavimo ga na ravno in trdo podlago, vanj stresemo višnjev nadev, ga poravnamo in damo v zamrzovalnik, da se strdi.
2. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Suhe sestavine premešamo in presejemo na jajčno maso. Nežno jih vmešamo z lopatko. Biskvitno maso enakomerno razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno). Pečemo 15 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
3. Korak Mleko segrejemo in v njem raztopimo kakav. Dodamo višnjev liker in ohladimo. Čokolado s 70 g sladke smetane stopimo nad paro, ostalo smetano stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi, jo ožamemo in stopimo v topli čokoladi. Čokolado ohladimo do mlačnega, nato ji z lopatko primešamo stepeno smetano.
4. Korak Biskvit prerežemo na dve enaki plasti. Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme in površino poravnamo. Zgornji biskvit obrežemo na premer 14 cm (4 cm manj od premera torte), ga postavimo na kremo in navlažimo; nanj položimo zmrznjen višnjev insert. Premažemo z ostalo kremo in površino gladko poravnamo - pazimo, da najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Torto damo v hladilnik, da se ohladi.
5. Korak Ko se krema nekoliko ohladi, jo prelijemo z ganacheem: smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in z lopatko zmešamo v gladko kremo. Torto vrnemo v hladilnik, da se učvrsti. Ohlajeni torti snamemo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,67 €
Skupaj:
51,03 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno