BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna torta z jagodami

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
cokoladna torta z jagodami

Čokoladna torta z jagodami je vedno popolna izbira. To je res vrhunska čokoladna torta. Plast čokoladna torte bo popolna, super vlažna, BAM temna čokolada pa poskrbi za bogat okus. Ker sem si jaz zaželela še bolj čokoladnega okusa, sem dodala še tanko plast čokoladne kreme. Za uravnotežen čokoladno čokoladni okus pa poskrbijo sveže jagode.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Priprava čokoladne torte z jagodami je sicer dokaj preprosta: sredico sočne čokoladne torte napolnite z jagodami, tisti, katerim je okus jagod še posebaj pri srcu pa jih dodajte še na vrh torte. Poleg tega, da bo tako izjemno lepa, bo kombinacija okusa jagod in čokolade zagotavila uspeh.


Če jagod ne marate najbolj, vas recept za najbolj sočno čokoladno torto čaka tukaj.

Če pa želite okus čokoladne torte še dodatno poudariti pa lahko pripravite čokoladno torto z vanilijevo in čokoladno kremo. Recept čaka tukaj.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta z jagodami

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Za biskvit posebej zmešamo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo ostale sestavine in dobro zmešamo. Potem postopoma dodajamo sneg beljakov in pečemo priblizno 15-20 min na 200´C.
2. Korak Medtem ko se biskvit peče, pripravljamo jagodno kremo. 100 g čokolade stopimo na pari in jo ohlajeno vmešamo v 150 ml smetane. Jagodno kremo naredimo s cca 200 ml smetane, ki ji primešamo malo jagodnega sirupa. Jagode narežemo na tanke rezine. Za obliv stopimo preostanek čokolade in ji že med topljenjem dodamo preostanek smetane. Nato pripravimo še čokoladno kremo. Maslo stepemo na srednji hitrosti, da postane svetlo in penasto, približno 2-3 minute. Postopoma dodajamo sladkor v prahu in mešamo, dokler zmes ni gladka, približno 3-4 minute. Vmešamo vanilijo. BAM temno čokolado stopimo in pripravljeno zmes dodamo v ohlajeno stopljeno čokolado. Stepamo na srednji hitrosti, dokler glazura ne postane gladka in kremasta.
3. Korak Ko je biskvit pečen in ohlajen ga razrežemo na pol in obe polovici najprej premažemo s čokoladno peno. Nadaljujemo s čokoladno kremo - na njo položimo sveže jagode in nato še jagodno kremo. Pokrijemo z drugo polovico biskvita.
4. Korak Na koncu prelijemo s čokolado in okrasimo (po želji).
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno