Čokoladna torta s čokoladno in vanilijevo kremo
Čas priprave:
2 uri
Težavnost:
3
Št. sestavin:
17
|
|
Čokoladna torta, kjer se prepletata okus čokolade in vanilje, je klasika, ki nikoli ne razočara. Čokoladna torta je sestavljena iz plasti čokoladne kreme in plasti vanilijeve kreme. Vaniljeva krema je obogatena z BAM vaniljevo pasto, ki je odličen nadomestek vaniljevemu stroku in je vsestransko uporabna - pa tudi uporaba in doziranje sta enostavnejša, saj je opremljena s pumpico. Tako delo poteka hitreje in z veliko manj packanja.
Z beljaki, ki ostanejo, pa lahko pripravimo odlično Pavlovo torto.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
BAM nasvet: če se sprašujete, kako najlažje stopiti čokolado s katero bo čokoladna torta res čokoladno-čokoladnega okusa, upoštevajte naslednje nasvete. Najbolj zanesljiva in največkrat uporabljena metoda topljenja čokolade je nad vodno kopeljo, pri tem pa moramo biti pozorni na nekaj dejavnikov, če želimo, da se bo čokolada lepo stopila:
- posoda, v kateri topimo čokolado, se ne sme dotikati vode,
- voda ne sme vreti in biti prevroča,
- voda ne sme priti v stik s čokolado,
- med topljenjem čokolado večkrat premešamo, da postane gladka in popolnoma tekoča.
Pri uporabi kvalitetnih čokolad je možnosti, da bi se med topljenjem sesirile in zgrudile veliko manj, vendar previdnost ni nikoli odveč. Čokoladna torta s čokoladno in vanilijevo kremo bo zagotovo zvezda naslednje zabave. Da pa bo priprava zagotovo uspela, smo poleg trika o topljenju čokolade pripravili tudi video recept. Najdete ga tik pod naslovno sliko recepta.
Čokoladna torta s čokoladno in vanilijevo kremo je del BAM knjige receptov - Torte, ki smo jo pripravili skupaj s slaščičarko Urško Jerman.
Čokoladna torta je tako univerzalnega okusa, da se lahko z njo povežejo tudi druge sestavine kot so recimo jagode. Recept za čokoladno torto z jagodami najdete tukaj.
Če pa si zaželite torte klasičnega čokoladnega okusa pa recept za najboljšo čokoladno torto čaka tukaj.