Sestavine:
- 4 veliki beljaki sobne temperature
- 200 g sladkorja
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
- 1/2 čajne žličke vinskega kamna
- 1 čajna žlička koruznega škroba
Kdo je ta slavna "Pavlova torta"? Pavlova je sladica, priljubljena na Novi Zelandiji in v Avstraliji, vedno pogosteje pa se pripravlja tudi pri nas. Glede na sestavine se sama pripravi sliši popolnoma enostavno, saj je Pavlova torta narejena iz beljakov, ki se počasi pečejo v razmeroma hladni pečici. Pavlova torta je torta, kjer jajčni beljaki naredijo žvečilno-hrustljavo teksturo na vrhu, v notranjosti čaka mehka tekstura, robovi pa morajo biti hrustljavo hrustljavi. To so tri popolnoma različne teksture v enem samem ugrizu.
Rada je oblečena v raznovrstne prelive, svežo stepeno smetano in kupe svežega sadja. Je brez glutena, lahka, sladka, predvsem pa rada osveži na še tako vroč dan.
Priprava Pavlove torte ne bo zahtevna, če se boste pri pripravi držali zapisanih sestavin in postopka.
BAM nasvet: za pripravo uporabite beljake sobne temperature, tako da se bodo v puhasto strukturo stepli prej kot če bi bili hladni.
Recept za druge torte s sadjem ali sladice s sadjem najdete tukaj.