Glavna sestavina vsake čokoladne torte je seveda čokolada, pripravljena pa je tudi iz mnogih drugih sestavin – odvisno od posameznega recepta. Tokrat vam predstavljamo recept za odlično čokoladno torto s kremnim čokoladnim nadevom.
Torte so nepogrešljive ob vseh naših življenjskih prelomnicah, saj nas spremljajo na različnih vrstah praznovanj – vse od rojstnodnevnih zabav, pa do porok in drugih vrst slavljenj. Daleč najbolj priljubljena je seveda čokoladna torta, saj ga skoraj ni človeka, ki ne bi maral čokolade.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.
Preizkusite spodnji recept in se na lastne oči (ali bolje rečeno brbončice?) prepričajte, da je to najboljša čokoladna torta, kar ste jih kdaj poskusili. Je ravno prav sočna, rahla in tako zelo čokoladna! Najboljše pri vsem skupaj pa je, da jo lahko pripravite v manj kot eni uri.
Z razlogom lahko trdimo, da bo vaša stvaritev hitro postala najboljša čokoladna torta, saj ji odličen okus in teksturo omogočajo naslednje 4 sestavine:
- Kakav v prahu, ki še dodatno popestri čokoladni okus in poskrbi za privlačno čokoladno rjavo barvo torte.
- Kava, ki okrepi okus čokolade in lepo navlaži biskvit; ker pa se njenega okusa sploh ne čuti, bo torta okusna tudi za tiste, ki kave ne marajo.
- Pinjenec oziroma masleno mleko (angleško buttermilk) - kiselkasta pijača, ki nastane kot stranski produkt pri pridobivanju masla iz smetane. Pinjenec ima nizko vsebnost maščobe (do 1 %), z njegovo pomočjo pa lahko pripravimo rahlo testo, ki je ključna sestavina vsake dobre torte.
- Olje, ki poskrbi za ravno prav sočen in rahel biskvit.
Če na čokoladno torto z veseljem položite še sveže sadje, potem predlagamo še recept za pripravo čokoladne torte z malinami. Recept čaka tukaj. Ali pa namesto čokoladne torte z malinami pripravite čokoladno torto s pomarančo.
Če pa želite v čokoladni torto poudariti kremni okus pa vas recept za čokoladno torto z vanilijevo in čokoladno kremo čaka tukaj.