BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Najboljša čokoladna torta, kar ste jih kdaj poskusili

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 17
najboljsa cokoladna torta kar ste jih kdaj poskusili

Glavna sestavina vsake čokoladne torte je seveda čokolada, pripravljena pa je tudi iz mnogih drugih sestavin – odvisno od posameznega recepta. Tokrat vam predstavljamo recept za odlično čokoladno torto s kremnim čokoladnim nadevom.

Torte so nepogrešljive ob vseh naših življenjskih prelomnicah, saj nas spremljajo na različnih vrstah praznovanj – vse od rojstnodnevnih zabav, pa do porok in drugih vrst slavljenj. Daleč najbolj priljubljena je seveda čokoladna torta, saj ga skoraj ni človeka, ki ne bi maral čokolade.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Preizkusite spodnji recept in se na lastne oči (ali bolje rečeno brbončice?) prepričajte, da je to najboljša čokoladna torta, kar ste jih kdaj poskusili. Je ravno prav sočna, rahla in tako zelo čokoladna! Najboljše pri vsem skupaj pa je, da jo lahko pripravite v manj kot eni uri.

Z razlogom lahko trdimo, da bo vaša stvaritev hitro postala najboljša čokoladna torta, saj ji odličen okus in teksturo omogočajo naslednje 4 sestavine:

  • Kakav v prahu, ki še dodatno popestri čokoladni okus in poskrbi za privlačno čokoladno rjavo barvo torte.
  • Kava, ki okrepi okus čokolade in lepo navlaži biskvit; ker pa se njenega okusa sploh ne čuti, bo torta okusna tudi za tiste, ki kave ne marajo.
  • Pinjenec oziroma masleno mleko (angleško buttermilk) - kiselkasta pijača, ki nastane kot stranski produkt pri pridobivanju masla iz smetane. Pinjenec ima nizko vsebnost maščobe (do 1 %), z njegovo pomočjo pa lahko pripravimo rahlo testo, ki je ključna sestavina vsake dobre torte.
  • Olje, ki poskrbi za ravno prav sočen in rahel biskvit.

Če na čokoladno torto z veseljem položite še sveže sadje, potem predlagamo še recept za pripravo čokoladne torte z malinami. Recept čaka tukaj. Ali pa namesto čokoladne torte z malinami pripravite čokoladno torto s pomarančo.

Če pa želite v čokoladni torto poudariti kremni okus pa vas recept za čokoladno torto z vanilijevo in čokoladno kremo čaka tukaj.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

  • 1 skodelica kakava v prahu
  • ½ skodelice pinjenca (segretega na sobno temperaturo)
  • ½ skodelice kuhane kave (vroče)
  • 4 jajca (segreta na sobno temperaturo)
  • 3 skodelice večnamenske moke
  • ¾ skodelice rastlinskega olja
  • 1 skodelica rjavega sladkorja
  • 2 skodelici kristalnega sladkorja
  • 2 čajni žlički vanilijeve paste
  • 3 čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli

Navodila za uporabo:

1
V veliki posodi z električnim mešalnikom zmešajte kristalni sladkor, rjavi sladkor in rastlinsko olje. Nato počasi vmešajte še jajca.
2
V nastalo zmes dodajte še vanilijev sladkor, pinjenec in vročo kavo. Mešajte, da se sestavine popolnoma prepojijo med seboj in nato postavite na stran.
3
V drugi posodi zmešajte moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol.
4
Suhe sestavine dodajte k mokrim in z električnim mešalnikom stepajte, da zmes postane gladka.
5
Okrogel pekač na tanko premažite z maslom in narahlo pomokajte. Če imate 2 okrogla pekača premera 22 cm, lahko pripravite oba in v vsakega zlijete polovico zmesi. V kolikor imate le en pekač, biskvit specite v dveh delih.
6
Vsak pekač napolnite s polovico zmesi in pecite 25 minut pri temperaturi 160 °C.
7
Počakajte, da se biskvit popolnoma ohladi, medtem pa pripravite nadev. V tretji posodi zmešajte kakav v prahu, sladkor v prahu in maslo, da zmes postane drobljiva. Postopoma dodajte še smetano za stepanje in z električnim mešalnikom (prej očistite metlice) mešajte toliko časa, da zmes postane prave teksture za nadev. Na koncu dodajte še vanilijev sladkor in ščepec soli ter znova zmešajte.
8
Iz pekača vzemite prvo polovico biskvita in ga s spatulo premažite s tretjino nadeva. Nanj položite še drugo polovico biskvita in slednjega premažite z drugo tretjino pripravljenega nadeva. Na koncu torto premažite še s preostankom nadeva. Po okusu okrasite z naribano čokolado, drobljenimi lešniki ali pisanimi mrvicami in smetano.
9
Postavite v hladilnik za kakšno uro ali dve, da se torta dobro ohladi. Nato narežite na kose in postrezite. Pa dober tek!

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,68 €
Skupaj:
26,80 €24,12 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno