BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna torta z malinami

  • (1)
  • Čas priprave: 3 ure 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 25
cokoladna torta z malinami

Čokoladna torta z malinami je kot nalašč za vaše naslednje praznovanje. S pripravo lahko presenetite vašega partnerja (ali partnerico, seveda). Sočnost čokoladni torti dajejo ravno maline, za čokoladno čokoladen okus pa poskrbita BAM kakav v prahu in BAM temna čokolada. Za uspešno pripravo je potrebno upoštevati navodila za pripravo biskvitne podlage in pravilno stopiti čokolado, s katero bo čokoladni mousse, kateremu boste dodali še maline, okus čokoladne torte z malinami dvignil na višjo raven. Biskvitno testo bo rahlo in puhasto, če boste kakav v prahu presejali, čokoladni mousse pa bo brez dvoma uspel, če za pripravo uporabili temno, nesladko čokolado.

BAM nasvet: biskvitno testo lahko pripravite tudi do tri dni pred samim sestavljanjem torte. Plasti le dobro zavijte in jih shranjujte pri sobni temperaturi. Prav tako lahko vnaprej pripravite tudi polnilo, shranjujte pa ga v hladilniku in v tesno zaprti posodi. Pred samo uporabo ga ogrejte na sobno temperaturo in razmažite čez pripravljen biskvit.

Glavna sestavina vsake čokoladne torte je seveda čokolada. Če vaše brbončice navduši že sama čokolada in na čokoladni torti ne marate drugih dodatkov, si poglejte recept za najboljšo čokoladno torto kar ste jih kdaj poiskusili.

Pod sliko recepta za čokoladno torta pa te čaka tudi VIDEO recept za pripravo BAM čokoladne torte.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta z malinami

  • Čas priprave: 3 ure 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 25

Sestavine:

  • 210 g večnamenske moke
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soli
  • 400 g sladkorja
  • 85 g BAM kakava v prahu
  • 100 g olja
  • 227 g pinjenca ali grškega jogurta sobne temperature
  • 227 ml vrele vode
  • 3 velika jajca pri sobni temperaturi
  • 2 žlički BAM vanilijeve paste

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejte na 160°C. Dva pekača premera 20 cm namastite z maslom.
1. Korak V veliko posodo za mešanje dodajte suhe sestavine po navedenem vrstnem redu: moka, pecilni prašek, soda bikarbono, sol, sladkor, BAM kakav v prahu. Moko in BAM kakav v prahu dodajte tako, da ju presejete skozi cedilo. To pripomore k puhastemu biskvitu. V ločeni posodi zmešajte: olje, pinjenec ali jogurt, vrelo vodo in BAM vanilijevo pasto. Mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo medseboj. Dodajte k suhim sestavinam in stepajte pri srednji hitrosti 30 sekund do 1 minute, dokler masa ni gladka.
2. Korak Ko so sestavine dobro premešane, dodajte jajca. Dodajajte jih eno za drugim. Mešajte na srednji hitrosti še eno minuto ali dokler masa ne bo popolnoma gladka. Dobljeno testo razdelite med pripravljene pekače. Da bi zagotovili, da bodo vse plasti enake velikosti, testo enakomerno razdelite na število slojev, ki jih pečete.
1. Korak V veliki skledi za mešanje zmešajte maslo, mascarpone sir, 85 g sladkorja v prahu, BAM vanilijevo pasto in sol ter mešajte pri srednji nizki hitrosti da dobite enotno zmes. Nato s pomočjo vodne kopeli stopite BAM temno čokolado. V skledo k ostalim sestavinam dodajte stopljeno čokolado zmes in mešate na srednji visoki hitrosti 1 minuto oziroma dokler masa ni rahlo posvetljena in penasta.
2. Korak Sladko smetano stepajte toliko časa, da nastanejo mehki vrhovi, nato dodajte še preostali sladkor v prahu. Stepajte le toliko časa, da je krema čvrsta. Ne pretiravajte s stepanjem, saj čokoladna krema zaradi preveč stepene sladke smetane ne bo rahla in puhasta. Stepeno smetano dodajte v mešanico mascarpone sira, sladkorja, BAM vanilijeva paste in soli. Mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo.
1. Korak Pecite med 45 do 50 minut ali toliko časa, da se biskvitni del začne odmikati od roba pekača. V sredino biskvitnega testa potisnite zobotrebec, če je ta po potegu iz testa suh, je bistvitno testo pečeno. Ko je biskvit pečen, ga vzamite iz pečice in ga na rešetko postavite za približno 15 minut, da se ohladi.
1. Korak Pečena biskvita razrežite tako, da boste dobili štiri enakomerne plasti. Prvo plast položite na servirni krožnik in jo premažite z eno tretjino nadeva. Dodajte polovico malin. Lahko uporabite naš BAM preliv malina, lahko pa uporabite sveže maline. Če uporabljate sveže maline, jih prepolovite po dolžini in jih položite čez nadev, ki pokriva celotno površino. Ponavljajte, dokler niso zložene vse plasti; zadnjo plast položite s spodnjo stranjo navzgor za ravno površino. Ko so sloji premazani z nadevom in malinami, torto postavite v hladilnik ali zamrzovalnik za vsaj 30 minut, da se strdi. Tako bo manj verjetno, da bi plasti zdrsnile ena pod drugo.
2. Korak Za najlepšo torto naredite glazuro v dveh korakih. Najprej po straneh in po vrhu razporedite zelo tanko plast glazure; temu se reče "drobtinasti plašč". Torto pustite v hladilniku 20 minut. Ko se torta ohladi, jo s preostalo glazuro temeljito in enakomerno premažite. Nato torto hranite v hladilniku in jo malo pred postrežbo okrasite še s svežimi malinami.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,37 €
Skupaj:
30,33 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno