Koda WELCOME5 prinaša 5 % popusta! ✨

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna torta s pomarančo

  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 17
cokoladna torta s pomaranco

Čokoladna torta s pomarančo je klasika, ki ji ni para! Za pripravo torte ne potrebujemo želatine, za nadev smo uporabili pariško kremo, ki je sestavljena le iz dveh sestavin: BAM temne čokolade in smetane.

Taka krema čokoladne torte s pomarančo je kompaktna, v ustih pa se kar topi. Kakavov biskvit čokoladne torte pa je obogaten s pomarančo, ki mu da zelo izrazito aromo. Navlažen je s pomarančno sladkorno raztopino, ki jo lahko popeljemo stopničko višje, tako da ji dodamo pomarančni liker.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Ta recept za čokoladno torto s pomarančo je eden izmed 50 receptov, ki jih najdete v BAM knjigi receptov - Torte.

Poleg čokoladne torte s pomarančo lahko pripravite tudi:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta s pomarančo

  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • 3 jajca (velikostni razred M)
  • 90 g kristalnega sladkorja
  • drobno naribana lupinica 1 bio pomaranče
  • 30 ml olja
  • 40 ml sveže iztisnjenega pomarančnega soka
  • 7 g pecilnega praška
  • 90 g gladke moke
  • 20 g BAM kakava v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej pripravimo kremo, saj se mora pred stepanjem dobro ohladiti; 200 g smetane zavremo in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in z lopatko zmešamo v gladko kremo. Dodamo maslo in mešamo, da se stopi. Ohladimo na sobno temperaturo in damo v hladilnik, da se dobro ohladi. 250 g smetane stepemo in damo na hladno (kasneje jo bomo primešali k čokoladi).
2. Korak Sledi priprava biskvita. Pečico segrejemo na 180°C. Jajca ločimo. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake bledo stepemo s sladkorjem in poma- rančno lupinico. Dodamo olje in pomarančni sok ter dobro premešamo. Moko, kakav in pecilni prašek premešamo in presejemo k rumenjakom. Z ročnim mešalnikom gladko zmešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepene beljake. Pri tem pazimo, da masa ostane zračna. Biskvitno maso enakomerno razporedimo v pekač, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo v ogreti pečici 23 minut. Pečen biskvit 5 minut ohlajamo v pečici z odprtimi vrati, nato ga odstranimo iz pekača in ohladimo na mreži. Ohlajen biskvit prerežemo na dva enaka diska (po želji na tri tanjše).
3. Korak Medtem ko se biskvit peče, pripravimo raztopino za vlaženje biskvita. Vse sestavine (vodo, pomarančni sok in sladkor) zmešamo v manjši kozici in segrejemo, da se sladkor raztopi. Ohladimo.
4. Korak Ohlajeno kremo z ročnim mešalnikom stepamo, da naraste in posvetli. Puhasti kremi z lopatko primešamo 250 g stepene smetane.
5. Korak Sestavimo torto. Spodnjo plast biskvita postavimo na podstavek in namestimo obroč. Navlažimo ga z raztopino in premažemo s polovico kreme. Zgornji biskvit obrežemo na premer 14 cm (4 cm manj od premera torte), ga položimo na kremo in navlažimo. Premažemo ga z ostalo kremo - najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Kremo na vrhu nato gladko porav- namo in torto damo za pol ure v hladilnik, da se učvrsti.
6. Korak Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi, ki smo jo pokapljali s pomarančnim oljem. Počakamo eno minuto in nato gladko zmešamo. Prelijemo jo po kremi in damo na hladno, da se strdi.
7. Korak Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,17 €
Skupaj:
41,70 €37,53 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno