Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Pistacijeva torta

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19
pistacijeva torta

Sladka pistacija. Torta je sestavljena iz aromatičnega in hrustljavega lešnikovega biskvita, kakavovega biskvita in bogate pistacijeve kreme. Ta poln okus po praženih pistacijah dobimo po zaslugi BAM pistacijevega namaza, ki vsebuje kar 50 % pistacij in je gladke ter kremne teksture. Za dodatno hrustljavost je torta obilno posuta z nasekljanimi lešniki in pistacijami.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

BAM nasvet: pri sestavljanju tort priporočamo uporabo nastavljivih obročev, ki jih lahko tesno zatisnete okoli biskvita, obvezna pa je tudi uporaba acetatne folije. Tako bo torta zlahka skočila od obroča, plasti pa bodo ostale lepe in gladke.

Ker se nekateri biskviti po peki nekoliko skrčijo, obroč pred peko nastavite za slab centimeter več od želenega premera: torta, ki bo premera 18 cm, obroč za peko biskvita nastavite na premer, ki je velik približno 18,5-19 cm.

Še več trikov in nasvetov, kako poskrbeti, da bo vaša torta res dobrega okusa, najdete tukaj.

Torta sladka pistacija v kombinaciji z aromatičnim in hrustljavim lešnikovim biskvitom je del knjige BAM knjiga receptov - Torte, ki je nastala v sodelovanju s slaščičarko Cake O'Clock.

Namesto torte s pistacijo vas lahko razvaja tudi:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Pistacijeva torta

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19

Sestavine:

  • 1 beljak (velikostni razred M)
  • 40 g kristalnega sladkorja
  • 30 g mletih lešnikov
  • 10 g gladke moke
  • 30 ml mleka
  • 10 g instant kakava
  • nasekljane pistacije in praženi lešniki za posip

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 175°C. Beljak s sladkorjem čvrsto stepemo in mu z lopatko primešamo lešnike in moko. Maso enakomerno namažemo na listu peki papirja v krog, premera 18 cm. Pečemo 13 minut. Pečeno lešnikovo podlago previdno odlepimo s papirja za peko in ohladimo na mreži.
2. Korak Medtem ko se lešnikova podlaga peče, pripravimo biskvitno maso. Jajce s sladkorjem stepamo 10 minut; na jajčno maso presejemo moko s kakavom in nežno vmešamo z lopatko. Maso razporedimo po pekaču, premera 16 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 10 minut na 180°C. Pečen biskvit po nekaj minutah vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
3. Korak Sladko smetano stepemo in damo na hladno; želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Sir mascarpone gladko zmešamo s pistacijevim namazom, vaniljo, sladkorjem in barvilom. Mleko segrejemo in v njem stopimo ožete lističe želatine. Prilijemo ga h kremi in dobro premešamo. Nazadnje z lopatko primešamo stepeno smetano.
4. Korak Lešnikov biskvit damo na podstavek in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme in površino poravnamo. Na sredino postavimo biskvit, ga navlažimo in premažemo z ostalo kremo - najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Površino poravnamo in obilno posipamo z mešanico pistacij in lešnikov. Torto ohlajamo vsaj 4 ure.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,77 €
Skupaj:
42,93 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno