Sočna čokoladna torta z jagodami je res videti kot navadna čokoladna torta, ampak ni. V čokoladni kremi se skriva nežna, ravno prav opazna aroma jagod, ki poskrbi, da bo čokolanda torta okusa, ki jo popelje na višjo raven. V kremi se prepletata še BAM mlečna in temna čokolada, ki poskrbita za pravo ravnovesje.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
BAM nasvet, da bo čokoladna torta res popolna: velikost jajc, ki jih uporabite za pripravo biskvita, je zelo pomembna. Čokoladna torta je pripravljena z jajci velikosti M, ki so težka od 53 do 63 g. Velikost jajc vpliva na razmerje med sestavinami, torej na teksturo in okus.
Najbrž se vam je že zgodilo, da ste v piko sledili receptu, čokoladna torta pa ni bil takšna, kot ste pričakovali. V takem primeru je skoraj zagotovo kriva velikost jajc, ki so bila bodisi premajhna ali prevelika glede na količino (predvsem) suhih sestavin. Če torej recept zahteva določeno velikost jajc, to upoštevamo.
S sestavinami lahko pripravite 8 kosov torte, pripravljene v pekaču premera 18 cm.
BAM nasvet in recept je del BAM knjige receptov - Torte, ki smo jo ustvarili skupaj s slaščičarko Urško Jerman, ki ustvarja pod imenom Cake O'Clock.
Namesto čokoladne torte z jagodami, lahko svoje brbončice razvajate še z drugimi okusi. Pripravili smo par idej: