
Sestavine:
- 560 g moke
- 600 g sladkorja
- 85 g kakava v prahu
- 235 ml rastlinskega olja
- 710 ml vode
- 15 g sode bikarbone
- 3 g soli
- 45 ml vanilijevega ekstrakta
Navodila za uporabo:
1
Segrejte pečico na 175° C in pripravite pekač primerne velikosti – premer naj bo okoli 20 cm. Pekač naoljite in potresite z moko.
2
V večji posodi presejte moko, kakav, sodo bikarbono in sol. Nato dodajte sladkor in dobro premešajte.
3
Med mešanjem dodajte olje, vodo in vaniljev ekstrakt in zamesite gladko maso.
4
Zmes prelijte v pekač in pecite eno uro pri temperaturi 175° C.
5
Po želji biskvit prelijte s stopljeno jedilno čokolado ali drugo glazuro, lahko pa torto prerežete in dodate še polnilo. Čokoladna torta brez jajc je tako pripravljena na okrasitev!