Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Sufle recept ali souffle?

  • (2)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
cokoladni sufle ali cokoladni souffle je poleg creme brûlée ena od najbolj obozevanih razkosnih francoskih sladic

Čokoladni sufle ali čokoladni souffle je poleg creme brûlée ena od najbolj oboževanih razkošnih francoskih sladic. Ker se zdi, da gre za zahtevno sladico (mogoče že zaradi samega imena) pa se večina slaščičarskih mojstrov začetnikov ne zaveda, da se priprava sliši veliko bolj zastrašujoče, kot v resnici je.

Ste mogoče presenečeni, ko izveste, da za čokoladni sufle potrebujete le 7 osnovnih sestavin, celoten postopek pa traja od začetka do konca približno 45 minut. Če želite, si lahko pripravo še dodatno poenostavite z našo BAM mešanico za čokoladni souffle. Ne glede na to, za katero možnost se boste odločili, je zelo pomembno, da pri pripravi uporabite pravo čokolado. Čokoladni sufle je tako dober, kot je dobra čokolada, ki jo uporabite. Mi bomo uporabili BAM temno čokolado, ki s svojim pristnim kakavovim okusom čokoladnemu sufleju doda ravno prav grenko-čokoladni okus. 

Dodatne nasvete za pripravo sufleja najdete tukaj.

Po želji lahko pripravite tudi čokoladni sufle z BAM belo čokolado ali sufle z malinovim pirejem. Sufle receptu lahko dodate sadje ali okus popestrite z BAM namazi. Lahko pa namesto čokoladnega souffleja pripravite tudi puhaste sufle palačinke.


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sufle recept ali souffle?

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 15 g masla sobne temperature
  • 15 g sladkorja

Navodila za uporabo:

1. Korak Nad vodno kopeljo stopite čokolado in maslo. V čokoladno zmes primešajte jajčne rumenjake, BAM vanilijevo pasto in sol.
2. Korak V ločeni srednje veliki stekleni ali kovinski skledi pri visoki hitrosti stepajte beljake in vinski kame, dokler ne nastanejo mehki vrhovi, to je približno 2 minuti. Med mešanjem na na visoki hitrosti, počasi dodajajte sladkor v treh obrokih: po 1 žlico naenkrat, in ga stepajte vsaj 5 sekund, preden dodate naslednjo žlico. Ko boste dodali vso količino sladkorja, stepajte še približno 2 minuti, dokler se ne oblikujejo čvrsti in sijoči vrhovi.
3. Korak Zmes z beljaki počasi in nežno vmešajte v čokoladno zmes. Najbolje je, da to storite v treh ločenih obrokih, pri čemer vsakega od njih popolnoma združite, preden vmešate še drugega.
4. Korak Pripravljeno zmes za pet do deset minut shranite v hladilniku, medtem ko segrevate pečico in pripravljate posodice, v katerih se bo pekel čokoladni sufle.
5. Korak Stojalo v pečici nastavite v spodnji tretji položaj in jo segrejte na 200°C. Ko se pečica segrev, si pripravite posodice za peko. Namažite jih z izdatno plastjo zmehčanega masla. Posujte z granuliranim sladkorjem, nato pa vsako posodo obrnite, da se na vseh mestih posodice naredi sladkorna prevleka.. Odvečni sladkor zavrzite.
6. Korak V posodice enakomerno razporedite testo. Z nožem ali lopatko za glazuro zgladite površino. Z nožem, lopatko za glazuro ali palcem obkrožite rob na vrhu in tako ustvarite "kanalček" med čokoladno zmesjo in robom posodice. Če boste za pripravo uporabili BAM mešanico za čokoladni souffle, sledite navodilom na embalaži izdelka.
1. Korak

Pekač s posodicami v katerih je čokoladna zmes, postavite v pečico. Takoj zmanjšajte temperaturo pečice na 190°C. Pecite 13-14 minut ali dokler se robovi ne poravnajo, sredina pa se komaj zaziblje, ko rahlo potrkate po pekaču. Pečice ne odpirajte prepogosto, saj tako čokoladni sufle ne bo dobro vzhajal. Ko so pečeni, jih vzamite iz pečice in takoj postrezite. Pomembno je, da jih postrežete takoj, saj sufleji svojo vzhajano obliko izgubijo v nekaj minutah. Pa dober tek!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,04 €
Skupaj:
9,36 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno