Sestavine:
- 60 g neslanega masla, narezanega na koščke
- 115 g BAM temne čokolade
- 3 velika jajca
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
- ščep soli
- ščep vinskega kamna
- ali BAM mešanica za čokoladni souffle
- 15 g masla sobne temperature
- 15 g sladkorja
Čokoladni sufle ali čokoladni souffle je poleg creme brûlée ena od najbolj oboževanih razkošnih francoskih sladic. Ker se zdi, da gre za zahtevno sladico (mogoče že zaradi samega imena) pa se večina slaščičarskih mojstrov začetnikov ne zaveda, da se priprava sliši veliko bolj zastrašujoče, kot v resnici je.
Ste mogoče presenečeni, ko izveste, da za čokoladni sufle potrebujete le 7 osnovnih sestavin, celoten postopek pa traja od začetka do konca približno 45 minut. Če želite, si lahko pripravo še dodatno poenostavite z našo BAM mešanico za čokoladni souffle. Ne glede na to, za katero možnost se boste odločili, je zelo pomembno, da pri pripravi uporabite pravo čokolado. Čokoladni sufle je tako dober, kot je dobra čokolada, ki jo uporabite. Mi bomo uporabili BAM temno čokolado, ki s svojim pristnim kakavovim okusom čokoladnemu sufleju doda ravno prav grenko-čokoladni okus.
Dodatne nasvete za pripravo sufleja najdete tukaj.
Po želji lahko pripravite tudi čokoladni sufle z BAM belo čokolado ali sufle z malinovim pirejem. Sufle receptu lahko dodate sadje ali okus popestrite z BAM namazi. Lahko pa namesto čokoladnega souffleja pripravite tudi puhaste sufle palačinke.
Pekač s posodicami v katerih je čokoladna zmes, postavite v pečico. Takoj zmanjšajte temperaturo pečice na 190°C. Pecite 13-14 minut ali dokler se robovi ne poravnajo, sredina pa se komaj zaziblje, ko rahlo potrkate po pekaču. Pečice ne odpirajte prepogosto, saj tako čokoladni sufle ne bo dobro vzhajal. Ko so pečeni, jih vzamite iz pečice in takoj postrezite. Pomembno je, da jih postrežete takoj, saj sufleji svojo vzhajano obliko izgubijo v nekaj minutah. Pa dober tek!