Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladni sufle z BAM belo čokolado

  • (1)
  • Čas priprave: 35 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
cokoladni sufle z bam belo cokolado

Sufle ali pravilno napisano "soufflé" je ena od klasik francoske kuhinje. Velikorat slišimo, da se mnogi bojijo, da bi sufle pripravili ampak se zaradi strahu, da sladica ne bo uspela, raje ne odločijo za pripravo. Res ne gre za eno izmed najlažjih sladic, vendar je ni tako težko narediti. Pripravili smo recept, s katerim vam bo zagotovo uspelo, če boste le upoštevali naše nasvete. Tokrat smo se odločili za sufle iz bele čokolade, ker je lahek in zračen. Kot naročen za sladico ne glede na priložnost.


Okrasite ga lahko z jagodami ali citrusi, ki se odlično ujamejo z BAM belo čokolado, bodisi v obliki omake iz svežega sadja ali z dodanimi sadnimi pireji.


ČOKO-TIP:
če ga postrežete med zimskimi počitnicami, poskrbite, da boste "zasneženi gorski učinek" souffleja okrepili z izdatnim prašenjem sladkorja.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni sufle z BAM belo čokolado

  • Čas priprave: 35 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico ogrejte na 180 stopinj.
2. Korak Posodice za sufle premažite z maslom in jih posujte s sladkorjem.
3. Korak V posebni posodi zmešajte sol, moko, in preostaii sladkor.
4. Korak BAM belo čokolado stopite v vodni kopeli. Bodite pozorni, ker se bela čokolada segreje hitreje kot ostale in se vam lahko hitro zažge. Med topljenjem čokolado mešajte toliko časa da dobite enotno, tekočo zmes.
5. Korak K stopljeni beli čokoladi primešajte rumenjake, da dobite enotno zmes.
6. Korak V ločeni posodi na srednje visoki hitrosti stepemo beljake, dodamo vinski kamen, dokler se na masi ne začnejo delati rahli vrhovi.
7. Korak Še naprej na visoki hitrosti stepajte beljake, dodajte BAM vanilijevo pasto in nato postopoma dodajate kombinacijo soli, moke in sladkorja, dokler beljaki ne zadržijo trdih sijajnih vrhov.
8. Korak Nežno vmešajte eno tretino mase iz beljakov v čokoladno zmes, nato pa s spatulo dodajte preostali stepeni sneg iz beljakov. Čokoladna mešanica mora biti enakomerno obarvana, lahka in mehurčkasta.
9. Korak Pripravljeno mešanico z žlico nadevajte v pripravljene posodice za soufle in pustite, da pokrita počiva do 30 minut ali takoj pecite med 25 do 30 minut, dokler se sufle ne dvigne s skorjasto zunanjostjo.
10. Korak Ko je sufle ohlajen, ga okrasite s svežim sadjem (priporočamo maline) ali pa iz malin pripravite pire in sufle postrezite z malinino omako.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,98 €
Skupaj:
17,82 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno