Sestavine:
- 80g sladkorja
- 75g večnamenske moke
- ščepec soli
- 140g BAM bele čokolade
- 3 velike rumenjake (sobna temperatura)
- 6 velikih beljakov (sobna temperatura)
- 2g vinskega kamna
- 1 čajna žlička vanilijeve paste
- 1 žlica masla (sobna temperatura)
Sufle ali pravilno napisano "soufflé" je ena od klasik francoske kuhinje. Velikorat slišimo, da se mnogi bojijo, da bi sufle pripravili ampak se zaradi strahu, da sladica ne bo uspela, raje ne odločijo za pripravo. Res ne gre za eno izmed najlažjih sladic, vendar je ni tako težko narediti. Pripravili smo recept, s katerim vam bo zagotovo uspelo, če boste le upoštevali naše nasvete. Tokrat smo se odločili za sufle iz bele čokolade, ker je lahek in zračen. Kot naročen za sladico ne glede na priložnost.
Okrasite ga lahko z jagodami ali citrusi, ki se odlično ujamejo z BAM belo čokolado, bodisi v obliki omake iz svežega sadja ali z dodanimi sadnimi pireji.
ČOKO-TIP: če ga postrežete med zimskimi počitnicami, poskrbite, da boste "zasneženi gorski učinek" souffleja okrepili z izdatnim prašenjem sladkorja.