Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Sufle z malinami izpod rok Masterchef mojstra

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
sufle z malinami izpod rok masterchef mojstra

Sufle ali pravilno napisano "Soufflé" je klasična sladica, ki sicer zahteva kar nekaj slaščičarskih spretnosti. Sufle lahko pripravimo s kremnim sirom, za prave čokoholike pa pride v poštev le čokoladni sufle. Tokrat pa smo izbrskali recept Masterchef mojstra; Gordon Ramsay ustvari različico za sufle, ki prikazuje mešanico malin v kombinaciji z dekadentno kremo za popoln domači malinov sufle.

Dober sufle mora imeti hrustljave robove, ki segajo čez posodice za peko sufleja. Da recept uspe kot si želimo, je pomembno slediti korakom in natančno odmeriti sestavine. To je sicer zlato pravilo vsakega recepta, a za pripravo sufle sladice se je tega potrebno res natančno držati.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Predvsem je pomembno, da sledimo vrstnemu redu korakov. Največ pozornosti posvetimo beljakom, saj so popolnoma zračni beljaki srce uspešne sufle sladice. Če sladkor dodamo prezgodaj, bo beljake obtežil. Beljake torej stepemo nekje do ⅔ in šele nato dodamo sladkor. Sladkor dodajamo s tapkanjem, in sicer tako, da le majhna količina sladkorja "potlači" beljake.

Zanimivost: v svoji restavraciji 'Gordon's', Gordon ob vsakem naročilu sufleja pripravi tri – enega za gosta, enega za preizkus in enega za vsak slučaj, če bo s prvim suflejem kaj narobe.

Pazimo, da se beljaki in voda ne srečata, saj lahko ta pokvari teksturo beljakov. Pazimo, da so tako posode kot pripomočki čisti in popolnoma suhi.

Z vami delimo recept za pripravo malinnovega pireja in slaščičarske kreme za sufle. Oboje nato uporabimo pri pripravi klasične francoske sladice.

BAM nasvet: Gordon pri pripravi svoje najljubše sladice posodice z maslom premaže dvakrat, kar poskrbi, da sufle res lepo naraste, kar je ena izmed njegovih glavnih lastnosti.

Sestavine so primerne za 4 sufleje pripravljene v posodicah 3,5 x 2.

Če vam sufle z malinami ni všeč, lahko pripravite tudi čokoladni sufle. Z vami delimo dva recepta:

Povzeto po receptu: Gordon Ramsay

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sufle z malinami izpod rok Masterchef mojstra

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 40 g slaščičarske kreme za sufle
  • 210 g velikih beljakov
  • 45 g sladkorja
  • 1 rezina limone
  • 110 g masla sobne temperature

Navodila za uporabo:

1. Korak Vse sestavine dodamo v srednje veliko posodo, pokrijemo s pokrovom in na srednjem ognju kuhamo med 5 do 8 minut, oziroma toliko časa, da se zmehčajo. Odstranimo pokrov in nadaljujemo s kuhanjem. Kuhamo še toliko časa, da izpari odvečna voda, ki se je sprostila med kuhanjem v pari. Nato kuhamo še približno 5 minut, oziroma dokler se tekočina ne spremeni v sirupasto konsistenco. Ne pustimo, da tekočina porjavi. Kuhano mešanico vlijemo v mešalnik in najprej mešamo pri nizki hitrosti, nato hitrost postopoma povečujemo. Rezultat mora biti enakomerno zmešana konsistenca, ki je skoraj podobna marmeladi. Vzamemo srednje veliko cedilo in ga in položimo na skledo. Malinov pire vlijemo v cedilo in precedimo z gumijasto lopatko. 100 gramov pireja rezerviramo in ohladimo za osnovo za sufle. Preostali pire naj bo topel ali sobne temperature, saj ga bomo uporabili za dekoracijo.
1. Korak Na srednjem ognju nežno segrevamo mleko med 3 do 5 minut oziroma dokler ne začne vreti. V srednje veliki skledi zmešamo rumenjake, sladkor, koruzni škrob in BAM vanilijevo pasto. Mešamo toliko časa, da se sestavine dobro povežejo. Polovico mleka v majhnih količinah počasi dolivamo v mešanico rumenjakov. Mleko je potrebno dodajati postopoma, saj tako preprečimo, da bi se rumenjaki skuhali. Ko polovico mleka vlijemo v skledo, jajčno zmes vlijemo v lonec v katerem je ostala druga polovica mleka in mešamo na srednjem ognju, dokler zmes ne postane gosta in kremasta. Pazimo, da se krema med kuhanjem ne obarva. Slaščičarsko kremo vlijemo v pekač ali večjo skledo in jo pokrijemo s folijo tako, da se neposredno dotika kreme. Postavimo v hladilnik za najmanj 30 minut.
1. Korak Na notranje dno pripravljenih posodic za sufle in navpično ob straneh namažemo tanko plast masla. Posodice ohlajamo najmanj 30 sekund. S tem poskrbimo, da se maslo strdi. Premažemo še z eno tanko plastjo masla. Posodice damo v hladilnik, med tem pripravimo testo.
2. Korak Tretjino dobljene meringue kreme dodamo v skledo s slaščičarsko kremo in mešanico malinovega pireja. Nežno mešamo toliko časa, da dobimo popolnoma gladko zmes. Nato dodamo še preostalo meringue kremo. Posodice napolnimo do vrha, z njimi rahlo potrkamo po ravni površini, da se masa enakomerno porazdeli po posodicah. S pomočjo slaščičarske spatule poravnamo vrhove suflejev. Odvečno testo očistimo z zunanje strani posodic. Na pekač naenkrat ne položimo več kot dveh posodic. Na sredinski rešetki sufleje pečemo med 10 do 12 minut.
1. Korak Pečene sufleje potresemo s sladkorjem v prahu, na sredino položimo svežo malino in postrežemo. Po želji dodamo še malinov pire.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno