BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Sufle kot puhaste souffle palačinke?

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
sufle kot puhaste souffle palacinke

Puhast souffle lahko pripravite tudi kot puhaste sufle palačinke. Ko boste jedli sufle palačinke, se vam bo zdelo kot da jeste puhaste bombažne oblake, še boljše pa bodo s stepeno smetano in BAM prelivi! 

Sestavine za souffle palačinke so podobne običajnim palačinkam, le da pri pripravi sufle palačink največ pozornosti posvetimo jajcem. Rumenjake in beljake ločimo, beljake pa stepemo v čvrst sneg. Nato stepene beljake nežno in previdno vmešamo v preostalo maso. Palačinke za sufle bodo tako izjemno puhaste, saj zračni mehurčki ohranijo svojo obliko v testu za palačinke.

Zaradi tega bodo sufle palačinke super zračne, kot pravi souffle. 

BAM nasvet: med peko sufle palačink odajte vodo, tako boste ustvarite paro. Med pripravo dodajte eno žlico vode na prazne prostore v ponvi, tako bodo vaše palačinke puhaste in hkrati sočne.

Čokoladni sufle ali čokoladni souffle je poleg creme brûlée ena od najbolj oboževanih razkošnih francoskih sladic. Namesto sufle palačink, lahko po receptu tukaj pripravite pravi čokoladni souffle, ki zagotovo uspe. Pripravo si lahko olajšate še z BAM mešanico za čokoladni souffle.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sufle kot puhaste souffle palačinke?

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

  • 2 veliki jajci
  • 2 žlici mleka
  • 1 čajno žlico BAM vanilijeve paste
  • 40 g večnamenske moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 2 čajni žlički sladkorja
  • 1 čajna žlica olja
  • 2 žlici vode

Navodila za uporabo:

1. Korak Za pripravo palačink uporabite dovolj veliko ponev, da lahko v njej pripravite po tri palačinke naenkrat. Izberite takšno, ki ima pokrovko. Beljake in rumenjake ločite v dve različni skledi. Posodo z beljaki v zamrzovalnik postavite za 15 minut. Iz ohlajenih beljakov boste naredili zelo fino in gladko "meringuo" z majhnimi in močnimi zračnimi mehurčki v notranjosti. Mehurčki pomagajo, da se testo med peko dvigne višje in je bolj puhasto.
2. Korak Medtem rumenjakom dodamo mleko in BAM vanilijevo pasto ter stepamo, da dobite gosto in penasto maso. V skledo presejte moko in pecilni prašek. Temeljito premešajte in odstavite. Po 15 minutah vzamite skledo z beljaki iz zamrzovalnika. Beljaki morajo biti na pol zamrznjeni. Beljake stepite.
3. Korak Ko beljaki postanejo penasti in bledo beli, postopoma dodajte sladkor, približno ⅓ naenkrat. Nadaljujte z stepanjem beljakov.
4. Korak Beljaki bodo postali bolj sijoči in čvrsti. Nehajte stepati, ko na beljakih nastanejo trdni robovi, ki se rahlo upognejo. Vzemite ⅓ beljakov in dodajih dodajte k zmesi iz rumenjakov. Mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo medseboj. Z metlico za stepanje postopoma dodajte še preostale beljake.
5. Korak Veliko ponev segrejte in premažite z jedilnim oljem. Odvečno olje odstranite, sicer bodo palačinke imele pikčast vzorec. Z majhno zajemalko ali servirno žlico naredite visoko palačinko. Nato dodajte še eno merico mase na prvo palačinko. Nato z enakim postopkom dodajte zmesi za še dve palačinki. Nastavite celotni čas peke, to je med 6 do 7 minut. Pred tem jim dodajte še eno žlico vode v tri prazne prostore v ponvi in ​​pokrijte s pokrovom. Voda poskrbi, da bo palačinka puhasta in sočna. Po 2 minutah peke dodajte še eno merico zmesi za palačinke na vsak kupček. Pazite, da maso dodajate po višini in ne širini palačinke. Če je voda izhlapela, je dodajte še malo. Pokrijte s pokrovom in pecite naprej.
6. Korak Po preteku 6 do 7 minut palačinke ZELO NEŽNO dvignite. Če menite, da se je palačinka zataknila, se je ne dotikajte, dokler se malo ne strdi. Če jo boste premikali "na silo", bo palačinka na sredini počila. V prazne prostore dodajte vodo in ponovno nastavite čas peke, ki naj bo med 4 do 5 minut.
7. Korak Ko so lepo zapečene, jih prenesite na svoje servirne krožnike in jim dodajte sveže sadje, stepeno sladko smetano, BAM prelive ali BAM namaze. Možnosti je neskončno!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno