
Sestavine:
- 2 veliki jajci
- 2 žlici mleka
- 1 čajno žlico BAM vanilijeve paste
- 40 g večnamenske moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 2 čajni žlički sladkorja
- 1 čajna žlica olja
- 2 žlici vode
Puhast souffle lahko pripravite tudi kot puhaste sufle palačinke. Ko boste jedli sufle palačinke, se vam bo zdelo kot da jeste puhaste bombažne oblake, še boljše pa bodo s stepeno smetano in BAM prelivi!
Sestavine za souffle palačinke so podobne običajnim palačinkam, le da pri pripravi sufle palačink največ pozornosti posvetimo jajcem. Rumenjake in beljake ločimo, beljake pa stepemo v čvrst sneg. Nato stepene beljake nežno in previdno vmešamo v preostalo maso. Palačinke za sufle bodo tako izjemno puhaste, saj zračni mehurčki ohranijo svojo obliko v testu za palačinke.
Zaradi tega bodo sufle palačinke super zračne, kot pravi souffle.
BAM nasvet: med peko sufle palačink odajte vodo, tako boste ustvarite paro. Med pripravo dodajte eno žlico vode na prazne prostore v ponvi, tako bodo vaše palačinke puhaste in hkrati sočne.
Čokoladni sufle ali čokoladni souffle je poleg creme brûlée ena od najbolj oboževanih razkošnih francoskih sladic. Namesto sufle palačink, lahko po receptu tukaj pripravite pravi čokoladni souffle, ki zagotovo uspe. Pripravo si lahko olajšate še z BAM mešanico za čokoladni souffle.