BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Klasični Creme Brulée

  • (1)
  • Čas priprave:
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5
klasicni creme brulée
Creme Brulee je klasična francoska sladica, ki jo odlikuje bogata kremasta tekstura in hrustljava karamelizirana sladkorna skorjica. Uporaba BAM vaniljevih strokov bo tej sladici dodala izjemno aromo in globino okusa.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Klasični Creme Brulée

  • Čas priprave:
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 5

Sestavine:

  • 500 ml smetane za stepanje
  • 1 BAM vaniljev strok
  • 100 g sladkorja, plus dodatno za karamelizacijo
  • 6 rumenjakov
  • voda, za vodno kopel

Navodila za uporabo:

1. Korak Smetano vlijte v srednje veliko kozico. BAM vaniljev strok previdno prepolovite po dolžini in z nožem postrgajte semena. Tako strok kot semena dodajte v smetano. Smetano počasi segrevajte na srednji temperaturi, dokler skoraj ne zavre. Odstranite z ognja in pustite stati 15 minut, da se okusi prepojijo.
2. Korak V veliki skledi z električnim mešalnikom na srednji hitrosti stepajte rumenjake in sladkor, dokler zmes ne postane svetla in kremasta.
3. Korak Vaniljevo smetano skozi cedilo prelijte k rumenjakovi zmesi, pri tem neprestano mešajte z metlico. Zmes nato prelijte nazaj v čisto kozico in na nizki temperaturi segrevajte, dokler se ne zgosti dovolj, da prekrije hrbtno stran žlice. Pazite, da zmes ne zavre.
4. Korak Pečico segrejte na 150°C. Pripravljeno zmes enakomerno razdelite po ognjevarnih posodicah. Posodice postavite v globok pekač in v pekač nalijte vročo vodo, tako da sega do polovice višine posodic. Pekač previdno postavite v pečico in pecite 30-35 minut, ali dokler se sredica ne strdi, a je še vedno rahlo tresoča.
5. Korak Pečene creme brulée ohladite na sobno temperaturo, nato jih za vsaj 2 uri postavite v hladilnik. Pred serviranjem posujte vsako sladico z enakomerno plastjo sladkorja in s pomočjo kuhinjskega gorilnika karamelizirajte sladkor do zlato rjave barve. Če gorilnika nimate, lahko uporabite tudi žar funkcijo vaše pečice, vendar pazite, da ne zažgete sladkorja.
6. Korak Postrezite takoj po karamelizaciji, da uživate v kontrastu med hladno kremo in toplo karamelizirano skorjico.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,80 €
Skupaj:
7,19 €

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno