BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Rolada s kislo smetano

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
rolada s kislo smetano

Rolada je klasično pecivo, ki ga pripravimo tako, da spečemo tanko plast biskvita, katerea zvijemo skupaj s poljubni izbranim nadevom. Ena od okusnih različic te klasične sladice je zagotovo rolada s kislo smetano.

Priprava rolade s kislo smetano se začne z biskvitom. Sestavine tradicionalne rolade so sladkor, jajca in moka. Tokrat pa mu bomo dodali tudi kislo smetano, ki ji bo dala bolj kremast okus. 

Pri nadevu bo glavno vlogo odigrala kisla smetana. Mešanico sladkorja in kisle smetane z malo BAM vanilijeve paste premažemo po ohlajenem biskvitu, preden biskvit ponovno zvijemo. V določenih receptih najdemo tudi dodajanje kremnega sira, ki naredi nadev še bogatejši in bolj aromatičen.

Rolada s kislo smetano ni le okusna, ampak tudi vizualno privlačna, zato se izkaže kot odlična sladica za vsako priložnost. Postrežemo jo lahko kar tako ali z dodatkom stepene smetane in posipom sladkorja v prahu.

Pri pripravi roladne torte s kislo smetano je pomembno, da uporabite kakovostne sestavine in pazite, da biskvita ne spečete preveč. Prepečen biskvit bo suh in ga bo težko zviti, zato rolada ne bo tako lahka in puhasta, kot bi morala biti. Da bi to preprečili, je dobro, da nekaj minut pred priporočenim časom peke preverite, ali je rolada pečena. Še več nasvetov za pripravo rolade najdete tukaj.

Rolado lahko pripravite tudi z drugačnimi polnili. Nekaj idej je tukaj: 


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Rolada s kislo smetano

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 180°C. Pekač zaščitimo s sprejem proti prijemanju ali maslom, nato pa ga obložimo s papirjem za peko. Želimo, da je površina za to pecivo izredno nelepljiva. Pripravimo biskvit. Z ročnim mešalnikom ali paličnim mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje, beljake in 65 g kristalnega sladkorja v srednje veliki skledi pri visoki hitrosti stepamo 5 minut ali dokler ne nastanejo čvrste konice. Odstavimo. V drugi skledi stepemo rumenjake, preostali sladkor in BAM vanilijevo pasto, dokler rumenjaki ne postanejo bledi in kremasti, približno 2 minuti.

2. Korak

V veliko skledo presejemo moko, 3 žlice BAM kakava v prahu, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine prelijemo s stopljenim maslom, kavo in mešanico rumenjakov. Vse skupaj stepemo pri srednji hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo popolnoma. Z gumijasto lopatico ali leseno žlico nežno vmešamo beljake, dokler se tudi ti ne povežejo popolnoma. Izogibamo se pretiranemu mešanju. Testo bo zelo rahlo. Testo enakomerno razporedimo v pripravljen pekač. Nastala bo zelo tanka plast. Pečemo 10 minut ali dokler se vrh peciva ob dotiku s prstom nežno ne vzmakne. Pazimo, da biskvita ne prepečemo.

3. Korak

Ko se biskvit speče, na pult položimo papir za peko (večji od biskvita) ali tanko kuhinjsko brisačo. Z drobnim sitom posujemo dve žlici kakava v prahu na papir oziroma pripravljeno kuhinjsko brisačo. Ko biskvit vzamemo iz pečice, z nožem na hitro obkrožemo robove. Takoj ga obrnemo na pripravljeno podlogo. Odlepimo papir iz biskvita. Rolado začnemo zvijati in še vročo tesno povijemo s papirjem oziroma kuhinjsko brisačo. To počnemo čisto počasi in nežno. Počakamo, da se popolnoma ohladi. Za hitrejše ohlajanje jo lahko postavimo v hladilnik, in sicer za približno 3 ure. Če je bil biskvit v hladilniku, ga postavimo na sobno temperaturo. Če rolado odvijemo še hladno, lahko razpoka.

4. Korak

Pripravite nadev s smetano. Smetano, sladkor in BAM vanilijevo kremo stepamo pri srednje visoki hitrosti, dokler se ne oblikujejo srednje čvrste do čvrste pike, približno 2-3 minute. Biskvit za torto počasi in nežno odvijemo. Po vrhu enakomerno razporedimo nadev s smetano, okoli torte pa pustimo približno 1/2 cm rob. Rolado previdno zavijemo nazaj. Postavimo jo na rešetko, ki je postavljena na pekač (da se ujame odvečni ganache). Medtem ko pripravljamo ganache, rolado odložimo na pult ali v hladilnik.

5. Korak

Pripravimo ganache. V srednje veliko skledo damo čokolado. Smetano segrejtemo v majhni posodi, da začne rahlo vreti. Ne pustimo, da smetana zavre. Prelijemo čez čokolado in pustimo stati 2-3 minute, da se čokolada nežno zmehča. Počasi mešamo, dokler se čokolada ne stopi in popolnoma raztopi. Ganache prelijemo po roladi. Pred rezanjem in postrežbo rolado pustimo v hladilniku vsaj 30-60 minut.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,54 €
Skupaj:
13,86 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno