Rolada z limonino kremo
Čas priprave:
1 ura 30 min
Težavnost:
3
Št. sestavin:
17
|
|
Ta okusna limonina rolada združuje lahek limonin biskvit in sladko kremni mascarpone nadev. Popolnoma neustavljiva sladica za vse ljubitelje limone in popolna za vse letne čase, predvsem pa spomladi in poleti.
Sladice z limonami so kot nalašč za pomlad in poletje. Najprej bo rolada z limono med peko vaše stanovanje ali hišo napolnila s čudovitim vonjem, nato pa bo okus osvežil in navdušil vaše brbončice.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.
Rolado z limonino kremo je zagotovo lažje narediti, kot si mislite. Pihast in ubogljiv biskvit za rolado bomo ustvari s preprostimi sestavinami, krema z limono in mascarpone sirom pa bo hitro pripravljena, saj je njena priprava popolnoma enostavna.
Najprej zberemo vse potrebne sestavine:
- jajca (ločena), so osnovna sestavina tega recepta. Medtem ko stepeni beljaki dajejo strukturo, rumenjaki s svojo vsebnostjo maščobe pomagajo navlažiti in zmehčati teksturo rolade;
- večnamenska moka z dodatkom koruznega škroba poskrbi za mehko in lahko teksturo, ki se topi v ustih.
Ampak prvo in najpomembnejše pravilo: uporabimo jajca sobne temperature. Beljake segrete na sobno temperaturo stepemo hitreje kot tiste, ki ji vzamemo direktno iz hladilnika.
Pred uporabo vse suhe sestavine presejemo. Presejana moka je veliko "lažja" od nepresejane moke in jo je lažje vmešati med ostale sestavine.
Kuhinjsko brisačo potresemo s sladkorjem v prahu in takoj, ko biskvit za rolado vzamemo iz pečice, ga nežno obrnemo na kuhinjsko brisačko in odlepimo zgornjo plast papirja za peko. Zvijemo ga zelo tesno, nato pustimo, da se ohladi. Preprosto!
Še več nasvetov, kako pripraviti dobro rolado, najdete tukaj.
Namesto rolade z limonino kremo lahko pripravite tudi limonino torto.