Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Rolada z banano

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
rolada z banano

Ljubitelji banan, pozor! Rolada z banano po tem receptu bo zagotovo vaša naslednja sladica. Rolado sestavlja puhast biskvit, kateremu bomo dodali zmečkane banane. Nato sledi sladki kremni sirni nadev. Na vrh dodamo popolno karamelo omako, za dekoracijo pa uporabimo kar stepeno sladko smetano ali kepico domačega sladoleda.

Rolada z banano je sladica, katere priprava ni ravno popolnoma enostavna. A pri pripravi rolade lahko gre marsikaj narobe. Lahko se zgodi, da biskvit med zvijanjem popoka. Lahko se zgodi, da polnilo, s katerim želimo napolniti rolado, med peko steče po pekaču.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Pogosto se zgodi, da polnilo premažemo po biskvitu, ko pa rolado prerežemo, ugotovimo, da je le-ta ni namazan enakomerno, ampak je polnila na enem koncu veliko več kot na drugem. Zato smo pripravili par trikov in nasvetov, ki vam lahko pomagajo pri naslednji priprave rolade.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Rolada z banano

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 100 g večnamenske moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 3 velika jajca
  • 200 g sladkorja
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 300 g zmečkane banane

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Pekač v velikosti 30 x 45 cm obložimo s papirjem za peko. V majhni skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in cimet. V ločeni skledi skupaj stepemo jajca in sladkor. Dodamo mešanico moke in mešamo, dokler se ne združi. Vmešamo limonin sok in banano. Maso enakomerno razporedimo po pekaču. Pekač postavimo v pečico in pečemo približno 10 minut.
2. Korak Pekač vzamemo iz pečice in čez biskvit na enem koncu prepognemo peki papir. Testo zvijemo, dokler je še toplo. Testo postavimo na rešetko, da se ohladi. Ko bo popolnoma ohlajeno, jo previdno odvijemo in enakomerno premažemo z nadevom. Testo zvijemo nazaj in med zvijanjem odstranimo papirjem za peko.
1. Korak Kremni sir, maslo in BAM preliv toffee karamela stepemo do kremaste mase. Sladkor v prahu presejemo v kremni sir in stepamo, dokler se se sestavine povežejo. Nadev pustimo na sobni temperaturi, saj je ogret na sobno temperaturo lažje premaže. Po želji lahko stepemo sladko smetano in jo skupaj z rolado postrežemo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno