1
Čisto kuhinjsko krpo razgrnemo na delovno površino. Pečen biskvit takoj z zgornjo stranjo položimo na krpo ter ga s krpo in papirjem vred po dolžini zvijemo. Pustimo, da se ohladi.
2
Pripravimo karamelo. V večji ponvi na srednji temperaturi segrevamo sladkor, dokler se ne stopi. Pazimo, da karamele ne zažgemo. Medtem v lončku segrejemo sladko smetano in jo med mešanjem prilijemo h karameli. Med mešanjem kuhamo še 1-2 minuti, da se karamela zgosti, nato v njej stopimo maslo in premešamo, da se sestavine povežejo. Karamelo odstavimo, jo solimo in prelijemo v večjo posodo, da se hitreje ohladi. Pokrijemo jo tako, da se dotika folije.
3
Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Sir mascarpone gladko zmešamo s kondenziranim mlekom in vaniljevo pasto. Z lopatko primešamo stepeno smetano in kremo do uporabe damo na hladno.
4
Ohlajeno testo za rolado odvijemo in previdno odlepimo papir za peko. Testo v celoti enakomerno premažemo s karamelo in posipamo z arašidi. Kremo z žlico razporedimo po karameli in premažemo s paletnim nožem, tako da pustimo 5 cm nepremazanega roba (sicer bo krema med zvijanjem na koncu uhajala). Testo nato s pomočjo krpe tesno zvijemo v rolado.
5
Rolado ovijemo v plastično folijo in damo v hladilnik, da se krema učvrsti.
6
Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in z lopatko gladko zmešamo. Dodamo olje in premešamo, da se sestavine povežejo. Ohlajeni roladi odstranimo folijo in jo položimo na mrežo. Prelijemo jo s čokoladno glazuro in posipamo z arašidi. Rolado damo v hladilnik, da se glazura strdi.
7
Pečico segrejemo na 200°C. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in z lopatko nežno vmešamo. Maso enakomerno premažemo po pekaču, velikosti 38 x 30 cm (notranje mere gospodinjskega pekača), ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo 7 minut.