BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Snickers rolada

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18
ce obozujete snickers in vse podobne cokoladice ste na pravem mestu recept za snickers rolado zdruzuje okuse slavne snickers cokoladice

Če obožujete Snickers in vse podobne čokoladice, ste na pravem mestu. Recept za Snickers rolado združuje okuse slavne Snickers čokoladice. Ja, čisto tako preprosto. Rolada je sestavljena iz kakavovega biskvita, slane karamele, arašidov in slastne mlečne kreme. Oblita je s slastno BAM mlečno čokoladno glazuro, ki je dovolj mehka, da se lepo reže in posuta s slanimi arašidi.

Recept za Snickers rolado je del BAM knjige receptov: Slani prigrizki.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Snickers rolada

  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Čisto kuhinjsko krpo razgrnemo na delovno površino. Pečen biskvit takoj z zgornjo stranjo položimo na krpo ter ga s krpo in papirjem vred po dolžini zvijemo. Pustimo, da se ohladi.

2. Korak

Pripravimo karamelo. V večji ponvi na srednji temperaturi segrevamo sladkor, dokler se ne stopi. Pazimo, da karamele ne zažgemo. Medtem v lončku segrejemo sladko smetano in jo med mešanjem prilijemo h karameli. Med mešanjem kuhamo še 1-2 minuti, da se karamela zgosti, nato v njej stopimo maslo in premešamo, da se sestavine povežejo. Karamelo odstavimo, jo solimo in prelijemo v večjo posodo, da se hitreje ohladi. Pokrijemo jo tako, da se dotika folije.

3. Korak

Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Sir mascarpone gladko zmešamo s kondenziranim mlekom in vaniljevo pasto. Z lopatko primešamo stepeno smetano in kremo do uporabe damo na hladno.

4. Korak

Ohlajeno testo za rolado odvijemo in previdno odlepimo papir za peko. Testo v celoti enakomerno premažemo s karamelo in posipamo z arašidi. Kremo z žlico razporedimo po karameli in premažemo s paletnim nožem, tako da pustimo 5 cm nepremazanega roba (sicer bo krema med zvijanjem na koncu uhajala). Testo nato s pomočjo krpe tesno zvijemo v rolado.

5. Korak

Rolado ovijemo v plastično folijo in damo v hladilnik, da se krema učvrsti.

6. Korak

Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po čokoladi. Počakamo eno minuto in z lopatko gladko zmešamo. Dodamo olje in premešamo, da se sestavine povežejo. Ohlajeni roladi odstranimo folijo in jo položimo na mrežo. Prelijemo jo s čokoladno glazuro in posipamo z arašidi. Rolado damo v hladilnik, da se glazura strdi.

7. Korak

Pečico segrejemo na 200°C. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in z lopatko nežno vmešamo. Maso enakomerno premažemo po pekaču, velikosti 38 x 30 cm (notranje mere gospodinjskega pekača), ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo 7 minut.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-6,01 €
Skupaj:
54,09 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno