Sestavine:
- 3 velika jajca sobne temperature
- 10 g sladkorja
- 35 ml olja
- 40 ml olja
- 60 g BAM preliva mango
- 80 g moke
- ščep soli
- 120 ml sladke smetane za stepanje
- 20 g sladkorja v prahu
- 45 g BAM preliva mango
Mango rolada je rolada polnjena s kremasto in rahlo sladkano stepeno smetano z okusom manga. To bo naravnost okusna in lahka sladica ki jo boste z veseljem jedli.
Okus rolade z mangom bo postregel s pravo mero sladkobe z intenzivnim okusom in aromo manga. Tekstura rolade pa bo mehka, puhasta in zračna.
Ob rolado z mangom lahko postrežemo tudi:
Rumenjake ločite od beljakov in jih postavite na sobno temperaturo, medtem ko pripravljate druge stvari. Pekač poškropite z neoprijemljivim razpršilom za kuhanje ali s čopičem premažite nekaj olja in nato obložite s papirjem za peko.
Pečico segrejte na 180C. V veliki skledi stepamo rumenjake, olje, sladkor, mangov pire in mleko, dokler se ne združijo. V zmes presejemo moko in sol. Mešajte, dokler se ne združi in ni grudic.
S pekačem večkrat nežno potrkajte po delovni površini, da preprečite nastanek morebitnih zračnih mehurčkov. Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180C približno 30 minut in nato preklopimo na konvekcijski način (ventilatorski način) in pečemo še 3 do 4 minute ali dokler vrh ni zlato rjav in suh na dotik. Če nimate konvekcijskega načina, pecite še 5 minut in preverite, ali je vrh zlato rjav in suh na dotik.
Pripravimo mango kremo. V posodo za mešanje damo smetano za stepanje, BAM preliv mango in sladkor v prahu. Stepajte toliko časa, da se krema učvrsti, a ne stepajte do konca. Pokrijte in ohlajeno hranite v hladilniku.
Rolado vzamemo iz pečice in jo takoj dvignemo iz pekača na rešetko za hlajenje ter odlepimo papir za peko. Na vrh biskvita položite nov kos papirja za peko, ki bo večji od biskvita in testo obrnite na drugo stran.
Na sredino torte damo mangovo kremo in jo razmažemo. Na kremo po želji dodamo nekaj kock manga. Zelo nežno z eno roko dvignemo papir za peko, da boste rolado lažje zvili, dokler ne dosežete druge strani.
Odstranite papir za peko. Rolado zelo nežno položite na servirni krožnik, na katerem jo nameravate postreči. Ohlapno obložimo s papirjem za peko, ne da bi se dotikali površine testa. Rolado hranite v hladilniku vsaj 1 uro, preden jo narežete.