Sestavine:
- 60 ml hladne vode ali mleka
- 7 g želatine v prahu
- 480 ml sladke smetane za stepanje
- 50 g sladkorja
- 1/2 BAM vanilijevega stroka
Panna cotta v italijanščini pomeni "kuhana smetana".
Sama priprava panna cotte vključuje zelo malo sestavin in je v bistvu preprosta mešanica smetane, sladkorja in vanilije. Mešanici smetane, sladkorja in vanilije dodamo še želatino, zmes se strdi in tako ustvari kremasto konsistenco panna cotte. Končni izdelek bo bogata in svilnato gladka panna cotta, ki jo lahko postrežemo tudi v kozarcu.
Pred vami je najboljši klasični recept za panna cotto, kar jih poznam! Kljub gosti strukturi, ki jo ustvari sladka smetana, bo panna cotta popolna in lahka, ne presladka sladica, ki si jo brez težave privoščimo po 'močnem' obroku. Če želimo narediti še lažjo panna cotto, lahko del sladke smetane za stepanje zamenjamo z mlekom.
Za pripravo smo poleg osnovnih sestavin uporabili tudi želatino. A naj vas to ne odvrne od same priprave. Če menite ali so vas prestrašili z dejstvom, da je delo z želatino zahtevno in da potrebuje ogromno znanja, to ni res.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.
Samo zato, ker je morda neznano, še ne pomeni, da je zapleteno – v resnici ni. Zapomnite si le par pravil: pred samo uporabo se mora želatina dobro namočiti v hladni vodi. Preden jo boste raztopili, se prepričajte, da se je res dobro zmehčala. Topite jo toliko časa, da dobite gladko zmes, brez grudic.
Panna cotta naj se ohlaja še vsaj 4 ure in uspeh je zagotovljen.
Panna cotta je sladica, kateri lahko poljubno dodajamo različne okuse. Pripravili smo par idej: