Sestavine:
- 60 ml mrzle vode ali mleka
- 7 g želatine v prahu
- 480 ml sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 1/2 BAM vanilijevega stroka
Panna cotta je sladica, ki jo brez težave pripravite vnaprej. Pred vami je klasičen recept za enostavno, bogato in kremasto italijansko panna cotto. Uporabite ga lahko vsakič, ko potrebujete impresivno, hitro sladico! Beseda panna cotta izvira iz italijanščine in pomeni "kuhana smetana". Sama priprava zahteva zelo malo sestavin. V bistvu gre za preprosto mešanico smetane, sladkorja in vanilije.
Dodamo ji še želatino, ki pomaga, da se zmes strdi in ustvari kremno konsistenco. Panna cotta bo tako bogatega okusa in svilnato gladke teksture.
Za svežino pa smo panna cotti dodali še BAM preliv pasijonka. Gre za izredno aromatičen sadež prijetno kiselkastega okusa in se kot tak odlično poveže s sladicami z nežno in sladko strukturo.
BAM nasvet: Ni se treba bati besede "želatina". Samo zato, ker je morda neznano, ne pomeni, da je zapleteno – in v resnici ni. Dodajanje želatine v vročo zmes je tisto, kar jo aktivira. Preden jo dodate v zmes se prepričajte, da se je popolnoma raztopila, torej mora biti gladka, brez grudic. Nato panna cotto ohlajajte še vsaj 4 ure in uspeh je zagotovljen.
Poleg panna cotte s pasijonko lahko pripravite še slavne cheesecake tortice z BAM mešanico za cheesecake in jim dodate osvežujoč okus pasijonke.