BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA15 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Lešnikova panna cotta

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 8
lesnikova panna cotta

Recept za okusno panna cottolešnikovim namazom by Mojačokolada.si. Namaz vsebuje vsaj 55% odličnih praženih lešnikov iz Piemonta, ki so znani po resnično bogatem lešnikovem okusu, ki zaznamuje ta namaz. Namaz je izdelan po odličnem receptu, ki ustvari kremast in gladek namaz polnega okusa.


"Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo "RECEPT", ki vam prinese 10% popust."

Nepozabno sladko doživetje! Namaz ne vsebuje palmovega olja in je BREZ glutena. Idealen je za pripravo vrhunskih slaščic, kot nalašč je tudi za polnjenje rogljičkov, pit in drugih peciv.

Recept je nastal v sodelovanju z gurmanijekartako.


Če vam namesto lešnikov bolj ustreza toffe okus, lahko panna cotto s toffe prelivom pripravite po receptu, ki vas čaka tukaj.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1
Lističe želatine pripravimo po navodilu proizvajalca (v hladni vodi, pribl. 7 minut).
2
Med tem časom si pripravimo sladko smetano, ki ji dodamo sladkor in segrevamo toliko časa, da se ob robu posode pričnejo tvorit mehurčki. Smetana naj ne zavre, ampak le rahlo brbota. Kuhamo 5-7 minut, toliko da se nekoliko zgosti.
3
Ko je želatina pripravljena jo dobro ožamemo in dodamo k vroči smetani. Mešamo, da se vsa želatina raztopi.
4
Odstavimo in smetano skozi cedilo prelijemo v večjo posodo (tako se bo hitreje ohladila).
5
Ko se smetana ohladi na sobno temperaturo ji dodamo lešnikov namaz in maskarpone sir. Mešamo rahlo z lopatico, da bo krema čim bolj rahla.
6
Kremo nadevamo v pripravljene kozarčke in pustimo, da se učvrsti (vsaj tri ure oz. še bolje preko noči).
7
Pripravljeno lešnikovo panna cotto sem dopolnila še z ganachem temne čokolade in praženimi sekljanimi lešniki.
8
Ganache pripravimo tako, da segrejemo sladko smetano (toliko, da se ob robu kozice pričnejo tvorit mehurčki) in ji dodamo temno čokolado. Odstavimo in počakamo, da se prične čokolada raztapljati. Premešamo, da dobimo gladko čokoladno kremo, ki jo enakomerno prelijemo na pripravljeno panna cotto. Posujemo jo s sekljanimi praženimi lešniki in po želji še dodatno okrasimo. Postrežemo ohlajeno.

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,58 €
Skupaj:
25,80 €23,22 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno