BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Krofi z malinami in BAM ruby čokolado

  • (1)
  • Čas priprave: 3 ure
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
krofi z malinami in bam ruby cokolado

Krofi z malinami in BAM ruby čokolado se zaradi odlične kombinacije okusov odlično odrežejo kot sladica tako za Valentinovo kot sladica, ki jo postrežete pustnim maskam, ko potrkajo na vrata. Puhasto sredico krofa dodatno popestri še BAM preliv, ki pa se zaradi svoje marmeladi podobne strukture odlično obnese kot polnilo za krofe.

Priprava krofov se zdi zahtevna, vzame veliko časa in se je zaradi tega pogosto niti ne lotimo. Zato smo pripravili recept, s katerimi bo priprava krofov popolnoma enostavna, potrebno mu je le zvesto slediti.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

BAM nasvet: za samo pripravo krofov potrebujemo kvas. Pri tem moramo biti pozorni, da si za pripravo raje vzamemo malo več časa in pustimo, da testo vzhaja počasi kot da povečamo količino kvasa, da bi testo vzhajalo hitreje. Če povečamo količino kvasa, bodo sicer krofi lepo vzhajali, vendar bodo ob tem prevzeli intenziven okus kvasa in ne polnila.

Poleg (ali namesto) krofov lahko za Valentinovo pripravite tudi:

Ali pa se naučite temperiranja čokolade in jo skupaj s svežimi jagodami ali drugim sadjem postrežete kot sladico.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Krofi z malinami in BAM ruby čokolado

  • Čas priprave: 3 ure
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V posodo vlijemo mleko in dodamo nasekljan strok vanilije. Ko se začne pariti, odstavimo z ognja in prelijemo v merilni vrč. V veliko skledo samostojnega mešalnika dodamo moko. Vmešamo sladkor, sol in kvas. Z nastavkom s kavljem začnemo mešati suhe sestavine, nato dodamo z vanilijo prepojeno mleko in jajca. Mešamo še 10 minut, dokler ne dobimo gladkega, elastičnega testa. Nato z majhnimi žlicami zmehčano maslo postopoma dodajamo v testo. Ko smo dodali vse maslo, nadaljujemo z mešanjem še 5-6 minut oziroma dokler se sestavine ne povežejo in je testo lepljivo in raztegljivo.
2. Korak Večjo posodo, v kateri bomo vzhajali testo, rahlo naoljimo, testo postavimo v posodo, pokrijemo in pustimo na toplem eno uro oziroma dokler se količina testa ne podvoji. Vzhajano testo razdelimo na 20 enakih kosov, vsak naj bo težak 45 g. Testo razvaljamo v kroglice in jih dobro razmaknjene položimo na dva rahlo naoljena pekača. Pokrijemo z rahlo naoljenim papirjem za peko ali rahlo kuhinjsko brisačo (če je pretežka, bo preprečila vzhajanje) in pustimo vzhajati še eno uro in pol, oziroma dokler se količina kroglica ne podvoji.
3. Korak Večjo posodo, v kateri bomo pekli krofke, napolnimo z oljem. Olje naj zapolni 2/3 posode. Posodo postavimo na nizek ali srednji ogenj in segrevamo toliko časa, da olje segrejemo na 170 stopinj. Za preverjanje uporabimo termometer za kuhanje ali zobotrebec. Ko začne zobotrebec cvrčati, je olje dovolj segreto in pripravljeno na peko. Nato vsak krof previdno dvignemo in ga nežno spustimo v olje. Krofe cvremo približno 5 minut in jih pri tem obračamo. Ocvrte krofe prestavimo na pekač obložen s kuhinjskim papirjem. Pustimo, da se na rešetki popolnoma ohladijo.
1. Korak Z BAM prelivom malina napolnimo dresirno vrečko ali "injekcijo" za polnjenje krofov. Krofe napolnimo tako, da na vsakem koncu naredimo luknjo, skozi katero v krof nabrizgamo malinovo polnilo.
1. Korak 80 ml sladke smetane segrejemo skoraj do vretja in jo prelijemo po 100 g BAM ruby čokolade. Mešamo toliko časa, da se čokolada raztopi. V stopljeno ruby čokolado pomočimo krofe in počakamo, da se čokoladni ganache ohladi. Poljubno dekoriramo in postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,69 €
Skupaj:
15,20 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno