BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni mafini kot darilo za Valentinovo

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18
cokoladni mafini kot darilo za valentinovo

Čokoladni mafini so lahko popolna izjava ljubezni. Sestavljeni so iz jagodne kreme, BAM čokoladno-lešnikovega namaza, okuse pa še dodatno poveže BAM vanilijeva pasta. 

Čokoladni mafini so v lahko imenovani tudi vanilijevi mafini. Skrivnost je v testu, saj združujejo puhasto notranjost in nepozaben maslen okus vanilije. Da bo testo za čokoladne mafine res puhasto, bomo za pripravo uporabili samo beljake, brez rumenjakov. Za sočnost bomo v testo dodali še kislo smetano. Če receptu sledimo tako pri sestavinah kot v korakih priprave, bo testo za čokoladne mafine zagotovo uspelo.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Da pa čokoladne mafine pretvorimo še v Valentinsko različico, jim bomo dodali jagodno kremo in polnilo čokoladno-lešnikovega namaza. Polnilo in jagodno kremo bomo pripravili s pomočjo maslene kreme. Da bo priprava lažja, bomo za obe različici polnila uporabili samo eno masleno kremo. Čisto enostavno, razdelili jo bomo na dva okusa.

BAM nasvet: posodice za čokoladne mafine napolnimo do približno 2/3 posodice oziroma paprička za peko mafinov.. Čokoladni mafini bodo med peko še dodatno narasli in tako bomo preprečili, da bi masa stekla čez pripravljeno posodico.

Pripravite lahko tudi:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni mafini kot darilo za Valentinovo

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Pekač, primeren za peko 12 mafinov, obložimo s papirnatimi modeli za peko mafinov. Recept je primeren za 14-15 mafinov, tako da si pripravimo še drugi pekač in ga primerno obložimo s papirnatimi modeli za peko mafinov. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
2. Korak Nato stepemo maslo in sladkor. Pri visoki hitrosti stepamo toliko časa, da zmes postane gladka in kremasta, to je približno 2 minuti. Ločeno stepemo še beljake: stepamo jih na visoki hitrosti, da dobimo čvrst sneg. Primešamo kislo smetano in BAM vaniljevo pasto. Pri nizki hitrosti mešalnika dodajamo suhe sestavine in mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo. Nato počasi dodajamo mleko in mešamo toliko časa, da se poveže z drugimi sestavinami.
3. Korak Dobljeno testo z žlico dodamo v pripravljen model za peko. Napolnimo jih le za 2/3. Pečemo 20-22 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne bo čist. Ko so pečeni, jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.
1. Korak Ko so čokoladni mafini ohlajeni, z ostrim nožem izrežemo krog/luknjico v sredino ohlajenih kolačkov, da ustvarimo majhen žep, globok približno 1 cm. Kos, ki smo ga odstranili, bo v obliki stožca. V notranjost vsakega izrezljanega mafina, dodamo eno žlico BAM čokoladno-lešnikovega namaza. Uporabimo ga toliko, kot nam ustreza. Koničast konec "storžnega" kosa, ki smo ga odstranili, obrežemo tako, da se prilega na nadev. Kot neke vrste pokrov na nastalo luknjico s polnilom.
1. Korak Liofilizirane jagode zdrobimo v praškasto strukturo. Z ročnim ali samostojnim mešalnikom z nastavkom za lopatice stepamo maslo na srednji hitrosti do kremastega, to bo približno 2 minuti. Dodamo sladko smetano, BAM vanilijevo pasto in sol. Stepamo pri nizki hitrosti približno 30 sekund, nato hitrost povečamo in stepamo še polne 3 minute. Masleno kremo razdelimo na polovico. Eno polovico kreme stepemo z BAM čokoladno-lešnikovim namazom, drugo polovico pa s prahom liofiliziranih jagod. Če bo katerakoli krema preredka za dresirno vrečko, ji dodamo dodatno žlico sladkorja v prahu. Če bo pregosta pa ji dodamo dodatno žlico sladke smetane.
1. Korak Napolnimo dresirno vrečko s cevno konico. Dodamo žlico čokoladne kreme, nato žlico jagodne kreme. Nadaljujemo z izmenično polnitvijo, dokler se vrečka ne napolni. Kremo nanesemo na čokoladne mafine. Po želji dodamo še srčkasto dekoracijo in presenetimo svoje najbližje.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,34 €
Skupaj:
21,05 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno