Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni mafini z banano

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
cokoladni mafini z banano

Mehki, s cimetom začinjeni čokoladni mafini z banano, so hitro pripravljena sladica in ideja, kako porabiti prezrele banane. Z njimi bi sicer lahko pripravili tudi bananin kruh, vendar so čokoladni mafini z banano zagotovo hitrejša različica. Osnova za pripravo so glavne sestavine, ki se najpogosteje uporabijo pri peki: moka, sladkor in mleko. Če pri pripravi sledite navodilom, boste prestopili tanko mejo med tem ali bodo vaši čokoladni mafini z banano ravno prav sočni ali pa bodo le-ti presuhi in neokusni. Za čokoladni okus smo uporabili BAM temno čokolado, ki s svojo univerzalnostjo z lahko zasede prostor v vsaki sladici.

BAM čoko-nasvet: v samo maso dodajte par žlic mleka in veliko količino banan.

Za še več receptov za pripravo čokoladnih mafinov, kliknike tukaj.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni mafini z banano

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 190 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 3 velike zrele banane
  • 85 g neslanega masla
  • 135 g rjavega ali kokosovega sladkorja
  • 1 veliko jajce sobne temperature
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 30 ml mleka
  • 100 g BAM temne čokolade

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejte na 220°C. Pekač s prostorom za 12 mafinov premažite z maslom ali uporabite papirnate modelčke za mafine.
2. Korak V srednje veliki skledi stepite moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, cimet in muškatni orešček. Mešajte, da se sestavine povežejo.
3. Korak Nato pretlačite banane. Pri srednji hitrosti stepite in umešajte stopljeno maslo, rjavi sladkor, jajce, vanilijevo pasto in mleko. Suhe sestavine vlijete k mokrim sestavinah, nato stepite dokler ne dobite enotne mase. Dodajte BAM temno čokolado.
4. Korak Testo z žlico prelijte v pekač. Pecite 5 minut na 220°C. Nato temperaturo pečice prestavite na 180°C in nato pecite še dodatnih 16-18 minut oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne bo čist. Mafine pustite 5 minut, da se ohladijo v pekaču, nato jih prenesite na rešetko, da se ohladijo.
5. Korak Mafini bodo pri sobni temperaturi ostali sveži nekaj dni, če jih hranite v hladilniku pa do 1 tedna. Pa dober tek!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,54 €
Skupaj:
13,86 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno