Zaradi povečanega števila naročil, bodo paketi prišli malenkost kasneje. Hvala za razumevanje!

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Paketi

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Enostavnen recept za jabolčno pecivo

  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21
ta preprost recept za jabolcno pecivo je cudovit nacin za predstavitev svezih jabolk

Enostaven recept za jabolčno pecivo postreže s sladico, ki bo mehka in sočna s sočnimi drobtinami, ki se kar lepijo na vilice. V vsakem grižljaju ga spremljajo sočna jabolka. Enostaven recept za jabolčno pecivo ustvari rahko navadno sladico, prelito z masleno glazuro iz rjavega sladkorja.

Ker za sam recept ne bomo potrebovali stepenega masla, lahko enostaven recept pripravimo enostavno, kako pa drugače? Tokrat lahko mešalnik počaka v omari ali na pultu, saj ga za pecivo z jabolki ne bomo potrebovali. Vse sestavine recepta bomo enostavno stresli v posodo in jih zmešali kar z rokami. Najprej suhe sestavine, nato mokre, nato jabolka in nato vse skupaj. 

Obljubimo, priprava bo popolnoma enostavna, rezultat pa bo sočno jabolčno pecivo. 

Ljubitelji jabolk, pozor! Tu je še nekaj idej, ki jih lahko pripravimo z jabolki:



Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Enostavnen recept za jabolčno pecivo

  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 21

Sestavine:

  • 310 g moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 3/4 čajne žličke sode bikarbone
  • ščep soli
  • ščep mletega cimeta
  • 1/2 polovica čajne žličke mletega ingverja
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 240 ml olja
  • 200 g sladkorja
  • 200 g sladkorja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 180 g jabolčne omake
  • 4 velika jajca
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 30 ml pomarančnega soka
  • 360 g olupljenih jabolčnih krhljev
  • 60 g neslanega masla
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 120 ml sladke smetane
  • ščep soli
  • 60 g sladkorja v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte na 180°C in namastite pekač velikosti 33 x 23 cm. Pripravite pecivo: v veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, cimet, muškatni orešček, ingver in piment.

2. Korak

V srednje veliki posodi stepite olje, sladkor, rjavi sladkor, jabolčno omako, jajca, BAM vanilijevo pasto in pomarančni sok. Mokre sestavine vlijte k suhim in mešajte, dokler se ne združijo. Dodajte še nasekljana jabolka. Testo enakomerno vlijte in razporedite v pripravljen pekač. Pecite med 45 do 50 minut. Časi peke so različni, zato bodite pozorni. Približno po 30 minutah narahlo pokrijte z aluminijasto folijo, da preprečite prekomerno porjavitev.

3. Korak

Pecivo vzamite iz pečice in pekač postavite na rešetko. Pustite, da se ohladi vsaj 30 minut, preden ga prelijete ali postrežete. Tik pred serviranjem lahko rahlo toplo pecivo potresete s 15 g slaščičarskega sladkorja ali pa v naslednjem koraku naredite glazuro iz rjavega sladkorja.

1. Korak

Ko se torta hladi, pripravite glazuro iz rjavega sladkorja. V srednji ponvi na srednjem ognju zmešajte maslo, rjavi sladkor, smetano in ščepec soli. Neprestano mešajte, dokler se maslo ne stopi, nato nehajte mešati in pustite, da zmes na hitro zavre. Pustite vreti 1 minuto. Ogenj zmanjšajte, na hitro premešajte in pustite vreti 1 minuto. Odstavite z ognja in vmešajte presejan slaščičarski sladkor. Pustite, da se glazura ohladi in rahlo zgosti vsaj 20 minut, nato z njo prelijte pripravljeno jabolčno pecivo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno