BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Pečena jabolka

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
jabolkom izrezite sredico jih napolnite s cimetovim drobljencem iz maslenega rjavega sladkorja in pecite dokler niso rahlo mehki

Jabolkom izrežite sredico, jih napolnite s cimetovim drobljencem iz maslenega rjavega sladkorja in pecite, dokler niso rahlo mehki.

Hrepenite po sladici, v kateri blestijo sveža jabolka?

Ta sočna pečena jabolka poudarjajo najljubše sadje jeseni. Jabolkom izrežite sredico, jih napolnite s cimetovim drobljencem iz maslenega rjavega sladkorja in pecite, dokler niso rahlo mehki.

Uživajte še topla direktno iz pečice in jih za piko na i postrezite s slano karamelo ali vaniljevim sladoledom. To bo relativno hitra sladica, ki jo obožujejo tako otroci kot odrasli.

Pečena jabolka običajno vsebujejo sladkor, maslo in/ali cimet. Mi smo recept pečena jabolka malce prilagodili. Pečena jabolka bodo polnjena z maslenim rjavim sladkorjem in ovsom, začinjenim s cimetom.

Ob pečena jabolka pa lahko postrežete tudi:


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Pečena jabolka

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo 180°C.

2. Korak

Z ročnim ali samostoječim mešalnikom z nastavkom za lopatice ali preprosto z vilicami ali žlico zdrobite maslo, sladkor, cimet in muškatni orešček, in mešajte, dokler se sestavine ne povežejo. Vmešajte oves, nato rozine/suhe brusnice/oreščke, če jih uporabljate.

3. Korak

Jabolkom olupite sredico. To je lahko težavno, priporočamo uporabo ostrega noža za lupljenje in žlice. Z ostrim nožem za lupljenje zarežite sredico, približno do polovice ali 3/4 navzdol v jabolko. Z žlico previdno izdolbemo sredico. Potrebuje malo potrpljenja in mišic rok. Nato še z žlico izdolbite morebitna semena.

4. Korak

Jabolka brez sredice položite v pekač za torte ali posodo za pite. Vsako jabolko z žlico do vrha napolnite z nadevom. V ponev okoli jabolk nalijemo toplo vodo. Voda prepreči, da bi se jabolka izsušila in zažgala.

5. Korak

Pečemo 40-45 minut ali dokler se jabolka ne zdijo rahlo mehka. Pecite dlje za mehkejša, bolj kašasta pečena jabolka. Čas je odvisen od tega, kako čvrsta so bila vaša jabolka in kako mehka jih želite.

6. Korak

Jabolka vzamemo iz pečice in po želji pokapamo zunanjost jabolk s sokom iz pekača. To koži doda malo vlage.

7. Korak

Postrezite toplo s slano karamelo, stepeno smetano ali sladoledom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno