Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Jabolčni kruh s cimetom

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
tekstura jabolcno-cimetovega kruha bo mehka in socna a dovolj cvrsta da lahko jabolcni kruh pojeste brez pribora

Ta jabolčno-cimetov kruh je podoben jabolčni piti.


Pomemben korak je to, da sočna jabolka dobro zmešamo z rjavim sladkorjem in cimetom, preden jih razporedimo po plasteh. V rjavih sladkanih jabolkih je toliko okusa, da res ne potrebujete glazure ali preliva. Pomembni zvezdi tega recepta za jabolčni kruh s cimetom sta seveda, cimet in jabolka.


Jabolčni kruh bo imel okus kot torta z maslenim cimetom in muškatnim oreščkom. Tekstura jabolčno-cimetovega kruha bo mehka in sočna, a dovolj čvrsta, da lahko jabolčni kruh pojeste brez pribora. Zahvaljujoč tekočini rjavih sladkanih jabolk, ki steče ob strani pekača in poskrbi za hrustljavost.


Ta recept za jabolčni kruh vključuje osnovne sestavine za peko, kot so maslo, sladkor, moka in jajca. Jabolčna omaka je verjetno edina "posebna" sestavina, a če je nimate, je kisla smetana dobra zamenjava. Tako kot bananin kruh je osnova kremno maslo + sladkor, zato je električni mešalnik zagotovo koristen.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Jabolčni kruh s cimetom

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 165 g olupljenih in narezanih jabolk
  • 65 g rjavega sladkorja
  • 1 in 1/2 žličke mletega cimeta
  • 220 g večnamenske moke
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1/2 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 115 g nesoljenega masla, zmehčanega na sobno temperaturo
  • 150 g sladkorja
  • 2 veliki jajci, pri sobni temperaturi
  • 80 g nesladkane jabolčne kaše, pri sobni temperaturi
  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 120 ml polnomastnega mleka, pri sobni temperaturi

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejte 180 °C. Pekač za štruce 33 x 23 x 5 cm popršite s pršilom proti prijemanju.

2. Korak

Skupaj zmešajte jabolka, rjavi sladkor in cimet.

3. Korak

V veliki skledi zmešajte moko, cimet, muškatni orešček, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Z ročnim ali stoječim mešalnikom, opremljenim z lopatico ali nastavkom za stepanje, stepemo maslo in sladkor skupaj na visoki hitrosti, dokler zmes ne postane gladka in kremasta, približno 2 minuti. Dodajte jajca in jih stepajte na srednji hitrosti, dokler se ne združijo.

4. Korak

Pri srednji hitrosti dodajte jabolčno omako in BAM vanilijevo pasto, dokler se ne združita. Suhe sestavine vlijemo k mokrim sestavinam, mešalnik zavrtimo na nizko hitrost in ob delujočem mešalniku počasi prilivamo mleko. Stepajte le toliko časa, da se sestavine združijo. Testo bo lepljivo in rahlo gosto.

5. Korak

Vlijemo in približno 1/2 testa razporedimo na dno pripravljenega pekača. Po vrhu enakomerno razporedite jabolka in morebitne ostanke soka cimeta/rjavega sladkorja v skledi. Nalijte in razporedite še preostalo testo. Z nožem zavrtite testo po sredini pekača.

6. Korak

Pecite 60–75 minut. Pri 30 minutah kruh ohlapno pokrijte z aluminijasto folijo, da preprečite, da bi vrh in stranice preveč porjaveli. Odstranite iz pečice in pustite, da se kruh popolnoma ohladi v pekaču, postavljenem na rešetko.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,99 €
Skupaj:
8,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno