Jabolčni kruh s cimetom
Čas priprave:
1 ura 30 min
Težavnost:
3
Št. sestavin:
15
|
|
Ta jabolčno-cimetov kruh je podoben jabolčni piti.
Pomemben korak je to, da sočna jabolka dobro zmešamo z rjavim sladkorjem in cimetom, preden jih razporedimo po plasteh.
V rjavih sladkanih jabolkih je toliko okusa, da res ne potrebujete glazure ali preliva.
Pomembni zvezdi tega recepta za jabolčni kruh s cimetom sta seveda, cimet in jabolka.
Jabolčni kruh bo imel okus kot torta z maslenim cimetom in muškatnim oreščkom. Tekstura jabolčno-cimetovega kruha bo mehka in sočna, a dovolj čvrsta, da lahko jabolčni kruh pojeste brez pribora. Zahvaljujoč tekočini rjavih sladkanih jabolk, ki steče ob strani pekača in poskrbi za hrustljavost.
Ta recept za jabolčni kruh vključuje osnovne sestavine za peko, kot so maslo, sladkor, moka in jajca. Jabolčna omaka je verjetno edina "posebna" sestavina, a če je nimate, je kisla smetana dobra zamenjava. Tako kot bananin kruh je osnova kremno maslo + sladkor, zato je električni mešalnik zagotovo koristen.