Jabolčna pita
Čas priprave:
2 uri 45 min
Težavnost:
3
Št. sestavin:
16
|
|
Jabolčna pita je sladica, ki s kombinacijo jabolk in krhkega testa popelje v jesensko-zimske dni. Jabolčna pita zahteva kakšno stopnjo spretnosti več, a to še ne pomeni, da bo njena priprava nemogoča. S tem receptom in osnovnimi sestavinami, ki jih verjetno že imate pri roki, bo jabolčna pita zagotovo uspela.
Kot je pomembno, da struktura testa ni pretrda, je zelo pomembno, da za nadev izberemo prava jabolka. Jabolčna pita naj bo bogato obložena, a vseeno naj ohrani obliko. Najboljša izbira za to pa bodo čvrsta jabolka.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
Pri okusu pa se izogibajmo uporabi jabolk, ki so le sladka ali le trpka, torej takšnih s samo "enim" okusom. Najboljša kombinacija je izbira sladkih in trpkih jabolk. Takšna izbira poskrbi za bolj uravnotežen okus, jabolčna pita bo obdržala svojo obliko. Priporočamo uporabo Granny Smith ali Jonagold jabolk, ne priporočamo pa uporabe Gala ali Honey Crisp jabolk.
Še dodaten BAM nasvet: jabolk ne prekuhamo, ampak jih posujemo z začimbami, pustimo, da spustijo svoj sok in jih nato le odcedimo. Jabolka tako ohranijo svojo obliko, zaradi tega pa jabolčna pita ne bo razmočena.
Še več trikov in nasvetov za pripravo jabolčne pite čaka tukaj.
Namesto jabolčne pite lahko pripravite tudi: