Sestavine:
sestavine za piškotno dno:
- 180g kakavovih piškotov
- 80g masla
- 20g BAM premium praženi lešniki
sestavine za kremo:
- 100g sladke smetane
- 100g BAM bele čokolade
- 100g pistacijinega namaza BAM
- 350g maskarpone sira
sestavine za ganache:
- 130g BAM mlečne čokolade
- 100g sladke smetane
- Sekljane pistacije za posip
Navodila:
postopek priprave:
1
Piškote zmeljemo v drobtine, dodamo sekljane lešnike in stopljeno maslo. Premešamo in razporedimo v pekač. Tako pripravljeno piškotno dno damo za 15 minut v hladilnik, da se učvrsti.
2
Pečico segrejemo na 180 °C. Piškotno dno pečemo 10 minut. Ko je pečeno pustimo, da se povsem ohladi.
3
Med tem časom si pripravimo kremo. Za kremo segrejemo sladko smetano (tako, da se ob robu kozice pojavijo mehurčki) in ji dodamo belo čokolado. Odstavimo in počakamo pol minute, da se čokolada raztopi. Nato z lopatico premešamo, da dobimo gladko kremo. Ohladimo in počakamo, da se učvrsti. Ta del si lahko pripravimo že dan pred pripravo.
4
Pripravljeni kremi dodamo pistacijin namaz in maskarpone sir. Premešamo, da dobimo enotno kremo, ki jo razporedimo na piškotno dno.
5
Vse skupaj prelijemo z ganachem mlečne čokolade, ki ga pripravimo na enako način, ko že opisano kremo iz bele čokolade, le da tokrat uporabimo kremasto mlečno čokolado. S tako pripravljenim
ganachem prelijemo pistacijino kremo, ga posujemo s sekljanimi pistacijami in počakamo nekaj ur ali še bolje preko noči, da se kreme učvrstijo.
Brez glutena