BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Pita s pistacijinim nadevom

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
pita s pistacijinim nadevom

Recept za odlično pito s pistacijinim namazom by Mojačokolada.si. Navdušil bo vse ljubitelje pistacij, saj je naš pistacijin namaz izredno kremen in pravega pistacijinega okusa. Vsebuje vsaj 50% pistacij fino zmletih v pistacijino pasto, ki ustvari čudovito delikatno in kremasto osnovo za ta namaz. Namaz je idealen za pripravo vrhunskih slaščic, kot nalašč je tudi za polnjenje rogljičkov, pit in drugih peciv.


Recept je nastal v sodelovanju z gurmanijekartako.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Pita s pistacijinim nadevom

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Piškote zmeljemo v drobtine, dodamo sekljane lešnike in stopljeno maslo. Premešamo in razporedimo v pekač. Tako pripravljeno piškotno dno damo za 15 minut v hladilnik, da se učvrsti.
2. Korak Pečico segrejemo na 180 °C. Piškotno dno pečemo 10 minut. Ko je pečeno pustimo, da se povsem ohladi.
3. Korak Med tem časom si pripravimo kremo. Za kremo segrejemo sladko smetano (tako, da se ob robu kozice pojavijo mehurčki) in ji dodamo belo čokolado. Odstavimo in počakamo pol minute, da se čokolada raztopi. Nato z lopatico premešamo, da dobimo gladko kremo. Ohladimo in počakamo, da se učvrsti. Ta del si lahko pripravimo že dan pred pripravo.
4. Korak Pripravljeni kremi dodamo pistacijin namaz in maskarpone sir. Premešamo, da dobimo enotno kremo, ki jo razporedimo na piškotno dno.
5. Korak Vse skupaj prelijemo z ganachem mlečne čokolade, ki ga pripravimo na enako način, ko že opisano kremo iz bele čokolade, le da tokrat uporabimo kremasto mlečno čokolado. S tako pripravljenim ganachem prelijemo pistacijino kremo, ga posujemo s sekljanimi pistacijami in počakamo nekaj ur ali še bolje preko noči, da se kreme učvrstijo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,98 €
Skupaj:
17,82 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno