BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna pita z arašidovim maslom

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
cokoladna pita z arasidovim maslom

BAM Vanilijeva pasta vas bo očarala s svojim bogatim vanilijevim okusom, omamnim vonjem in svojo pravo aromo. Je pristen koncentrat bourbonske vanilije iz Madagaskarja ter popolnoma brez alkohola. Pasti so dodana tudi semena vanilije, ki naredijo izgled vaših jedi še bolj atraktiven. Odličen dodatek za vaša peciva in sladice, kot je panna cotta, creme brulee, jajčna krema ali vanilijev sladoled. Tokrat vanilijeva pasta v receptu za odlično pito z arašidovim maslom in čokoladnim ganašom.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna pita z arašidovim maslom

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 375 g kremastega arašidovega masla
  • 115 g masla, zmehčanega
  • 220 g sladkorja v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak Namastimo pekač za pito (ali torto) in segrejemo pečico na 160˙C.
2. Korak V večji posodi stepamo maslo, približno 2 minuti, da dobimo svetlo in kremasto zmes. Dodamo sladkor v prahu in vanilijevo pasto. Dobro premešamo in dodamo še presejano moko. Nežno mešamo, da dobimo kremasto testo.
3. Korak Testo vlijemo v pekač in zgladimo površino.
4. Korak Pečemo 15 – 16 minut, do zlato rjave barve. Ko je testo pečeno pustimo, da se popolnoma ohladi.
5. Korak Vmes pripravimo polnilo. Arašidovo maslo, maslo in sladkor v prahu mešamo z električnim mešalnikom, pri nizki hitrosti, da so sestavine dobro premešane. Nato pri višji hitrosti zmešamo maso, da postane gladka.
6. Korak Polnilo prelijemo čez testo v pekaču in ga enakomerno porazdelimo. Pekač postavimo v hladnik, da se tudi polnilo dobro ohladi. Nato pripravimo še čokoladni ganaš za preliv. Nad vodno kopeljo stopimo temne čokoladne kapljice s sladko smetano. Mešamo, da dobimo gladko čokoladno zmes.
7. Korak Pekač vzamemo iz hladilnika in prelijemo čokolado čez polnilo z arašidovim maslom. Medtem pripravimo še dekoracijo iz arašidovega masla.
8. Korak Nekaj žlic arašidovega masla damo v posodico (primerno za mikrovalovno pečico) in jo postavimo v mikrovalovno pečico za približno 20 -30 sekund, da se arašidovo maslo stopi. Stopljeno arašidovo maslo nato v dolgih linijah prelijemo čez temni čokoladni ganaš in z vilico ali palčko naredimo okrasne vijugice.
9. Korak Pito nato postavimo v hladilnik za 2 uri in nato postrežemo dobro ohlajeno.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno