BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Karamelna pita

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
karamelna pita

Zlata čokolada navdušuje z nežno zlato barvo. Gre za belo čokolado, kateri je dodan karameliziran sladkor in mleko. BAM Gold - zlata čokolada z noto karamele, masla in smetane, z intenzivnim karamelnim in rahlo slanim okusom ter kremasto svileno teksturo. V receptu za karamelno pito se je odlično povezala še z drugimi BAM izdelki za peko.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Karamelna pita

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Piškote zmeljite v blenderju, dokler ne dobite pesku podobne teksture. Dodajte ostale sestavine in dobro premešajte. V rahlo naoljenem pekaču premera 18cm oblikujte ravno dno in pustite na strani, medtem ko pripravite kreme.
1. Korak Sestavine zmešajte in pustite stati 2 minuti. Jaz sem kremo naredila dokaj gosto, ampak še vseeno mazljivo, saj se kasneje v hladilniku še dodatni strdi. Kremo premažite po piškotnem dnu, vendar pustite 1 cm do roba nenamazan.
1. Korak Sladko smetano in kokosov sladkor zavrite na srednjem ognju. Ko zavre, malo znižajte ogenj in pustite, da se kuha dokler se malo ne zgosti. Vmes redno mešajte. Po nekje 15 minutah, bi se zmes že morala malo zgostiti, zato vanjo presejte škrob in dodajte čokolado. Vse premešajte in pustite, da se na nizkem ognju kuha še nekaj minut, dokler čokolada ni stopljena, masa za zgoščena. Dobljeno karamelo prelijte po piškotnem dnu in vanilijevi kremi tako, da oboje popolnoma prekrije. Postavite v hladilnil za vsaj 15 minut in vmes pripravite ganache.
1. Korak Sladko smetano segrejte na nizkem ognju in tik prek vretjem odstavite, dodajte čokolado in mešajte tako dolgo, da se čokolada popolnoma raztopi. Pustite, da se rahlo ohladi, dodajte pumpico vanilijeve paste in karamelne crispy-je ter premešajte. Prelijte po plasti karamele, po želji dodatno posujte s karamel crispy-ji in postavite v hladilnik za vsaj 3 ure oz. dokler se vse plasti ne strdijo. Jaz sem jo pustila kar čez noč, da se vse plasti lepo strdijo in je rezanje bistveno lažje.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,57 €
Skupaj:
23,13 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno