
Sestavine:
- 65g piškotov
- 50g BAM mandljeve moke
- 50g BAM premium mletih lešnikov
- 35g kokosovega sladkorja
- 110g stopljenega masla
- 60g BAM vanilijeva krema
- 150g mleka
- 180g sladke smetane
- 70g kokosovega sladkorja
- 9g jedilnega škroba
- 75g BAM Gold zlata čokolada
- 145g sladke smetane
- 195g BAM temne čokolade
- 1 pumpica BAM vanilijeve paste
- 20g BAM karamel crispy
Navodila za uporabo:
1
Piškote zmeljite v blenderju, dokler ne dobite pesku podobne teksture. Dodajte ostale sestavine in dobro premešajte. V rahlo naoljenem pekaču premera 18cm oblikujte ravno dno in pustite na strani, medtem ko pripravite kreme.
1
Sestavine zmešajte in pustite stati 2 minuti. Jaz sem kremo naredila dokaj gosto, ampak še vseeno mazljivo, saj se kasneje v hladilniku še dodatni strdi. Kremo premažite po piškotnem dnu, vendar pustite 1 cm do roba nenamazan.
1
Sladko smetano in kokosov sladkor zavrite na srednjem ognju. Ko zavre, malo znižajte ogenj in pustite, da se kuha dokler se malo ne zgosti. Vmes redno mešajte. Po nekje 15 minutah, bi se zmes že morala malo zgostiti, zato vanjo presejte škrob in dodajte čokolado. Vse premešajte in pustite, da se na nizkem ognju kuha še nekaj minut, dokler čokolada ni stopljena, masa za zgoščena. Dobljeno karamelo prelijte po piškotnem dnu in vanilijevi kremi tako, da oboje popolnoma prekrije. Postavite v hladilnil za vsaj 15 minut in vmes pripravite ganache.
1
Sladko smetano segrejte na nizkem ognju in tik prek vretjem odstavite, dodajte čokolado in mešajte tako dolgo, da se čokolada popolnoma raztopi. Pustite, da se rahlo ohladi, dodajte pumpico vanilijeve paste in karamelne crispy-je ter premešajte. Prelijte po plasti karamele, po želji dodatno posujte s karamel crispy-ji in postavite v hladilnik za vsaj 3 ure oz. dokler se vse plasti ne strdijo. Jaz sem jo pustila kar čez noč, da se vse plasti lepo strdijo in je rezanje bistveno lažje.