
Sestavine:
- 4 srednja velika jabolka
- 2 žlici trsnega sladkorja
- 2 žlici ruma
- 1 žlica limoninega soka
- 120 g moke + dodatno dve še žlici moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke cimeta
- ščepec soli
- 140 ml pšeničnega piva
- 2 jajci
- rastlinsko olje
Jabolčni ocvrtki so znani kot Apfelküchle ali Apfelbeignets, so ena najbolj priljubljenih slaščic v Nemčiji, zlasti jeseni in med Oktoberfestom.
A, da bodo jabolčni ocvrtki res uspeli, se je potrebno držati treh pravil:
Namakanje obročev v pivo in ločeno stepanje beljakov lahko nadomestite s penečim ameriškim jabolčnikom (cider).
Še nekaj nasvetov o sestavinah. Izberite mokasta jabolka za kuhanje, kot je gala.
Da jabolčne kolobarje prepojite z okusom in preprečite, da bi oksidirali, medtem ko pripravljate testo, jih namočite v limono, sladkor in rum. Rum je danes priljubljena sestavina številnih nemških sladic, prvotno so uporabljali žgane pijače, kot so obstler, šnops, kirschwasser.
Samoumevno, da soda bikarbona pomaga testu vzhajati, sol in cimet pa mu dodata okus.
Pivo naj bo nemški pšenični ale (imenovan hefeweizen ali weissbier), ker vsebuje malo živega kvasa. Ta kvas naredi testo zelo aromatično, prav tako pomaga pri vzhajanju.
Še druge sladice z jabolki: