Sestavine:
- 3 rumenjaki (velikostni razred M)
- 25 g kristalnega sladkorja
- 450 g sladke smetane za stepanje
- 170 g BAM temne čokolade
- 2 stiska BAM vaniljeve paste
Obožujete čokolado? Če je vaš odgovor ja, boste pri pripravi čokoladnega moussa v kozarcu še posebej uživali in komaj čakali, da okusim rezultat. Čokolada nikoli ne razočara in tudi čokoladnem moussu v kozarcu je prava zapeljivka!
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
Čokoladni mousse je narejen z rumenjaki, ki so termično obdelani, zato je vsak strah pred surovimi jajci odveč. Tudi sama priprava je hitra in enostavna, večino navedenega časa vzame hlajenje. Se pa definitivno splača!
S sestavinami recepta lahko pripravite 4 čokoladne mousse v kozarcu po 2 dcl.
Recept je del knjige BAM knjiga receptov: Sladki prigrizki.
Čokoladni mousse lahko pripravite tudi z drugimi okusi. Pripravili smo nekaj idej: