Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladni mousse in malinina krema

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
cokoladni mousse in malinina krema

Ste že kdaj pripravljali čokoladni mousse in malinino kremo? Sama priprava čokoladnega moussa je popolnoma enostavna: seznam sestavin je sicer precej preprost, vmes pa je nekaj korakov, ki zahtevajo malo več naše pozornosti. Preden v čokoladni mousse dodamo rumenjake, preverimo, da je čokolada ravno pravega okusa. Če je čokolada prevroča, se bodo jajca skuhala, če je prehladna, bodo zakrnila in se tako sestavine med sabo sploh ne bodo povezale. Nekaj stopljene čokolade dodamo na spodnjo ustnico, tako bomo najlažje določili pravo temperaturo.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Malinina krema pa je odlična, ne preveč sladka krema za najrazličnejše torte in piškote, je tudi odličen preliv za vaflje, mešano jagodičje ipd. Malinino kremo bomo tokrat uporabili za popestritev okusa čokoladnega moussa. Priprava malinine kreme je popolnoma enostavna, sestavljena le iz treh sestavin. Za pripravo lahko uporabimo tako sveže kot zamrznjene maline. V kolikor bi želeli kakšen korak preskočiti, lahko uporabimo že pripravljen BAM preliv - malina, ki vsebuje vsaj 70% delež malin in je primeren tako za peko kot za zamrzovanje. Priporočamo, da za pripravo uporabite sladko smetano in ne sladke smetane za stepanje.

Namesto čokoladnega moussa z malinino kremo lahko pripravimo tudi:

Za vas pa smo pripravili tudi recept, kako z malo truda pripraviti odličen čokoladni mousse.


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni mousse in malinina krema

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 285 g malin
  • 130 g sladkorja
  • 480 ml smetane

Navodila za uporabo:

1. Korak Rumenjake, sladkor in sol v toplotno odporni skledi stepemo. 180 ml sladke smetane zavremo v posodi na srednjem ognju. Ko smetana zavre, zmanjšajte ogenj. Nato temperiramo rumenjake: mešanico iz rumenjakov odstavimo in med nenehnim mešanjem prilijemo 180 ml tople sladke smetane. Mešamo, dokler se ne poveže. Ob nenehnem mešanju vlijemo mešanico rumenjakov nazaj v posodo. Z nenehnim mešanjem kuhamo toliko časa, dokler ni zmes gladka in zgoščena, približno 3 minute. Odstavimo z ognja in vmešamo BAM vanilijevo pasto. Damo na stran. BAM temno čokolado stopimo nad vodno kopeljo. V mešanico rumenjakov vmešamo stopljeno čokolado. Damo na stran. Z mešalnikom stepemo preostalo sladko smetano (300 ml), dokler ne nastanejo srednji vrhovi, približno 3-4 minute. Stepeno smetano nežno zmešamo.
1. Korak V majhnem loncu zmešamo maline in ⅓ skodelice sladkorja. Kuhamo na srednje močnem ognju, občasno premešamo. Kuhamo, dokler se maline večinoma ne razgradijo in se tekočina rahlo zgosti, približno 10 minut. Dobljeni malinin pire pretlačimo skozi cedilo z drobnimi mrežami, da odstranimo semena. Pustimo, da se precejen malinin pire popolnoma ohladi, preden nadaljujemo. Da pospešimo postopek hlajenja, lahko skledo s pirejem postavimo nad skledo ledu. Z mešalnikom stepemo sladko smetano, do enake stopnje kot za čokoladni mousse. Dodamo preostalo ⅓ skodelice sladkorja in stepemo, da se sladkor vključi. Zalijemo z precejenim in ohlajenim malinovim pirejem in stepemo le še malo.
1. Korak Pripravljene kozarčke (sestavine recepta zadostujejo za 4 kozarce po 2 dcl) s čokoladnim mousse-om napolnimo do približno 3/4. Na vrh vsakega kozarčka dodamo še kremo z malinami. Po želji lahko dekoriramo z liofiliziranimi malinami.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,68 €
Skupaj:
24,11 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno