Sestavine:
- 4 velike rumenjake
- 50 g sladkorja
- ščep soli
- 480 ml sladke smetane
- 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
- 225 g BAM temne čokolade
- 285 g malin
- 130 g sladkorja
- 480 ml smetane
Ste že kdaj pripravljali čokoladni mousse in malinino kremo? Sama priprava čokoladnega moussa je popolnoma enostavna: seznam sestavin je sicer precej preprost, vmes pa je nekaj korakov, ki zahtevajo malo več naše pozornosti. Preden v čokoladni mousse dodamo rumenjake, preverimo, da je čokolada ravno pravega okusa. Če je čokolada prevroča, se bodo jajca skuhala, če je prehladna, bodo zakrnila in se tako sestavine med sabo sploh ne bodo povezale. Nekaj stopljene čokolade dodamo na spodnjo ustnico, tako bomo najlažje določili pravo temperaturo.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
Malinina krema pa je odlična, ne preveč sladka krema za najrazličnejše torte in piškote, je tudi odličen preliv za vaflje, mešano jagodičje ipd. Malinino kremo bomo tokrat uporabili za popestritev okusa čokoladnega moussa. Priprava malinine kreme je popolnoma enostavna, sestavljena le iz treh sestavin. Za pripravo lahko uporabimo tako sveže kot zamrznjene maline. V kolikor bi želeli kakšen korak preskočiti, lahko uporabimo že pripravljen BAM preliv - malina, ki vsebuje vsaj 70% delež malin in je primeren tako za peko kot za zamrzovanje. Priporočamo, da za pripravo uporabite sladko smetano in ne sladke smetane za stepanje.
Namesto čokoladnega moussa z malinino kremo lahko pripravimo tudi:
Za vas pa smo pripravili tudi recept, kako z malo truda pripraviti odličen čokoladni mousse.