Sestavine:
- 100 g BAM ruby čokolade
- 50 g malininega pireja ali BAM preliva
- 3 listi želatine
- 150 g stepene smetane
- 150 ml mleka
- BAM ruby crispy
Če je v tebi vsaj malo pravega čokoholika, zagotovo že poznaš BAM Ruby čokolado. Čudovito barvo ji daje posebna sorta kakavovih zrn, ki rastejo v Ekvadorju, Braziliji in Slonokoščeni obali. Ta posebna vrsta vsebuje roza pigmet, katerega ponosno predstavlja prav ruby čokolada. Ima prav poseben okus, ki ni ne grenak, ne mlečen ali sladek ampak se medseboj prepletata kremast a hkrati sadno kiselkast okus po jagodičevju. Odlična je pripravo osvežilnih poletnih sladic, zato sem zate pripravila recept za pripravo odličnega ruby moussa.
Pri pripravi moussa iz ruby čokolade se zaradi dodajanja mleka ali sladke smetane spremeni njegov pH, kar pomeni, da lahko poseben okus in barva zbledita. Ne skrbi, z dodajanjem malin poskrbiš, da bosta okus in barva ruby čokolade še bolj intenzivnega okusa.
Jaz sem pri pripravi uporabila BAM preliv malina, če pa imaš doma veliko malin, lahko malinin pire narediš po tem receptu.
Če si želiš ustvarjanja z ruby čokolado še skozi omake, brownie kolačke ali druge kolačke, prebrskaj med recepti TUKAJ. Z ruby čokolado pa lahko obliješ tudi pokovko in si tako popestriš filmski večer.