Sestavine:
- 2 jajci (velikostni razred M)
- 60 g kristalnega sladkorja
- 50 g gladke moke
- 10 g BAM kakava v prahu
- 80 ml mleka
- 30 g instant kakava
- 170 g BAM mlečne čokolade
- 300 g sladke smetane za stepanje
- 2 lističa želatine
- BAM kakav v prahu
Preprosta čokoladna torta je, kot pove že samo ime, čokoladna torta hitre in enostavne priprave. Skupaj z Urško Jerman smo v BAM knjigi receptov - Torte pripravili recept za hitro pripravljeno in enostavno čokoladno torto za tiste dni, ko potrebujemo klic v sili ali zgolj slastno in hitro čokoladno razvajanje.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.
BAM nasvet: jajca s sladkorjem zato stepamo vsaj 10 minut, da dobimo gosto, zračno in puhasto maso. Suhe sestavine vedno najprej premešamo, nato še presejemo na jajčno maso, vmešamo pa jih ročno s pomočjo lopatke, z nežnimi in dvižnimi gibi - tako bo masa ostala zračna. Pripravljena biskvitna masa naj nikoli ne čaka, zato si vnaprej pripravimo pekače in segrejemo pečico.
Če bo temperatura pečice previsoka, bo masa prehitro narastla in zrak prehitro izpuhtel, rezultat je seseden biskvit; pri prenizki temperaturi pa bo biskvit suh, enako kot če bi ga predolgo pekli. Pravilno pripravljen in pečen biskvit je mehak, rahel in vlažen.
Čokoladna torta je sestavljena je iz kakavovega biskvita in nežne čokoladne kreme. Zvezdi torte sta BAM mlečna čokolada in BAM kakav v prahu, ki skrbita za ravnovesje okusov in sladkobe.
Sestavine recepta so primerne za 6 kosov torte, pripravljene v pekaču premera 18 cm.
Čokoladna torta je lahko pripravljena tudi s sadjem ali drugimi okusi. Ideje najdete tukaj: