BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna torta: čisto preprosto in enostavno

  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
cokoladna torta: cisto preprosto in enostavno

Preprosta čokoladna torta je, kot pove že samo ime, čokoladna torta hitre in enostavne priprave. Skupaj z Urško Jerman smo v BAM knjigi receptov - Torte pripravili recept za hitro pripravljeno in enostavno čokoladno torto za tiste dni, ko potrebujemo klic v sili ali zgolj slastno in hitro čokoladno razvajanje.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

BAM nasvet: jajca s sladkorjem zato stepamo vsaj 10 minut, da dobimo gosto, zračno in puhasto maso. Suhe sestavine vedno najprej premešamo, nato še presejemo na jajčno maso, vmešamo pa jih ročno s pomočjo lopatke, z nežnimi in dvižnimi gibi - tako bo masa ostala zračna. Pripravljena biskvitna masa naj nikoli ne čaka, zato si vnaprej pripravimo pekače in segrejemo pečico.

Če bo temperatura pečice previsoka, bo masa prehitro narastla in zrak prehitro izpuhtel, rezultat je seseden biskvit; pri prenizki temperaturi pa bo biskvit suh, enako kot če bi ga predolgo pekli. Pravilno pripravljen in pečen biskvit je mehak, rahel in vlažen.

Čokoladna torta je sestavljena je iz kakavovega biskvita in nežne čokoladne kreme. Zvezdi torte sta BAM mlečna čokolada in BAM kakav v prahu, ki skrbita za ravnovesje okusov in sladkobe.

Sestavine recepta so primerne za 6 kosov torte, pripravljene v pekaču premera 18 cm.

Čokoladna torta je lahko pripravljena tudi s sadjem ali drugimi okusi. Ideje najdete tukaj:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta: čisto preprosto in enostavno

  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 80 ml mleka
  • 30 g instant kakava

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in vmešamo z lopatko. Biskvitno maso razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
2. Korak Med peko biskvita pripravimo kakav za vlaženje biskvita in ga ohladimo.
3. Korak Medtem ko se biskvit hladi, pripravimo kremo. Čokolado s 100 g smetane stopimo nad paro, ostalo smetano stepemo in damo na hladno. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Ko se čokolada stopi, v njej raztopimo ožeto želatino in čokolado ohladimo do mlačnega. Mlačni čokoladi z lopatko primešamo stepeno smetano.
4. Korak Biskvit prerežemo na dva enaka dela. Zgornjega obrežemo na premer 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji, večji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme in površino poravnamo. Na sredino položimo manjši biskvit in ga navlažimo. Premažemo ga z ostalo kremo in pri tem pazimo, da najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Površino torte gladko poravnamo in torto damo v hladilnik, da se učvrsti.
5. Korak Ohlajeni torti snamemo obroč in jo posipamo s kakavom v prahu.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,87 €
Skupaj:
43,83 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno