BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna mousse pita

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
cokoladna mousse pita

Čokoladna mousse pita ali tako čokoladna, tako puhasta, tako bogata, taka kremasto. Čokoladna mousse pita je popolnoma popolna in neverjetno enostavna za izdelavo! Nadev čokoladne pite je sestavljen le iz nekaj osnovnih sestavin: čokolade, marshmallows penic, masla, mleka, smetane, vanilijeve pastepiškotno dno pa smo pripravili z Oreo piškoti.

Čokoladna mousse pita je pita za vse prava čokoholike. Je puhasta. Je bogatega okusa. Čokoladna mousse pita je enostavno čokoladna.

Da bo čokoladna mousse pita res puhasta pa je potrebno dobro stepsti sladko smetano. Opravilo, ki se sliši še tako enostavno, a gre lahko kaj hitro kaj narobe. Če želimo, da se smetana res dobro stepe, mora biti dobro ohlajena. Pri tem ne pozabimo na metlice in posodo, v kateri jo bomo stepali. Tudi ti pripomočki naj bodo zares dobro ohlajeni.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

K stepanju dodajmo vanilijev sladkor, saj se bo lepše stepla. Nato začnemo s stepanjem na srednje visoki hitrosti, tako stepamo približno eno minuto, nato s stepanjem nadaljujemo na najvišji hitrosti. Stepamo toliko časa, da se na njej začnejo nabirati vrhovi in počasi izgublja "moker sijaj". Takrat s stepanjem prenehamo, saj bo dodatno strukturo pridobila še z mešanjem k čokoladni kremi, ki jo pripravimo za čokoladno mousse pito.

Ljubitelji čokoladnega moussa lahko pripravite še:


Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna mousse pita

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V veliko ponev dodamo maslo, mleko, BAM mlečno čokolado, BAM temno čokolado in marshmallows penice. Segrevamo pri nizkem ognju in pri tem nenehno mešamo, dokler se čokolada in marshmallow penice ne stopijo. Kar potrpežljivo, kar nekaj časa lahko trajara, da se marshmallow penice stopijo. Mešanico odstranimo z ognja, vmešamo BAM vanilijevo pasto in vlijemo v veliko posodo za mešanje. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, to bo približno 45 - 60 minut. Stepem sladko smetano za stepanje, dokler ne nastanejo zelo trdi vrhovi. Zmešamo v hladno čokoladno zmes.
2. Korak Čokoladno zmes vlijemo v pripravljeno mešanico drobljenih Oreo piškotov (mešanica je na voljo v skoraj vsaki fizični trgovini). Čokoladno zmes enakomerno poravnamo jo razporedimo v enakomerno plast. Čokoladno mousse pito v hladilniku ohlajamo še tri ure.
1. Korak Sladko smetano stepemo s sladkorjem, da nastanejo trdni vrhovi. Razporedimo po čokoladni mousse piti, okrasimo z BAM pokajočo čokolado in narežemo na rezine.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-7,53 €
Skupaj:
67,77 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno