BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kako z malo truda pripraviti popoln čokoladni mousse

 • (2)
 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 6
kako z malo truda pripraviti popoln cokoladni mousse

Kot je že iz imena samega razvidno, čokoladni mousse oziroma mousse au chocolat prihaja iz Francije, kar v francoščini pomeni čokoladna pena. Prvi naj bi ga pripravili prav francoski čokoladni mojstri v 18. stoletju. Kmalu so njegov božanski okus spoznali tudi čez lužo, v Ameriki, kjer so v enem izmed njihovih časnikov prvi objavili recept zanj.

Sladica, med pripravo katere se loči beljake od rumenjakov, je hitro postala znana po vsem svetu – še posebej po izumu električnih mešalnikov, ki so močno olajšali njeno pripravo. Ker je čokoladni mousse tako vsestranska sladica, ga lahko uporabimo na sto in en različen način. A glavne sestavine pravega čokoladnega moussačokolada, jajca in sladkor – se v receptu le redko spreminjajo. Zelo priljubljena je tudi različica, v kateri v receptu najdemo tudi sladko smetano, ponekod pa tudi maslo. Še posebej lepo pa njegov okus popestri kakšna kapljica ruma ali likerja z okusom sadja.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Čokoladni mousse še posebej radi pripravljajo tisti, ki niso vešči v kuhinji in tisti, ki si zaželijo hitro pripravljene in vsestranske sladice. Odličen je namreč ne le kot samostojna jed, ampak lepo popestri tudi marsikatero drugo sladico.

Predstavljamo vam odličen recept za pripravo pravega puhastega in kremnega čokoladnega moussa.

Če želite pripraviti čokoladni mousse s smetano, si lahko recept pogledate TUKAJ. Recept za mousse iz bele čokolade pa čaka TUKAJ.

Pripomočki:

 • manjša kozica 
 • večja kozica 
 • 3 posode 
 • električni mešalnik
 • spatula 
 • 8 skodelic, v katerih boste postregli čokoladni mousse  


ČOKOTIP:

 • uporabite kakovostno čokolado – ker je čokoladni mousse narejen iz le nekaj sestavin, je še toliko bolj pomembno, da uporabite resnično kakovostne; kvaliteta se bo seveda še posebej poznala pri čokoladi, zato je najbolje, da uporabite takšno z najmanj 70 % deležem kakava, ki bo poskrbela za resnično bogat okus sladice
 • jajca naj bodo sveža in segreta na sobni temperaturi – priprava čokoladnega moussa bo potekala brez zapletov, če boste jajca vzeli iz hladilnika vsaj 30 minut prej; hladna jajca namreč lahko strdijo stopljeno čokolado in tako spremenijo teksturo čokoladnega moussa 
 • izberite sladko smetano s čim višjim % mlečne maščobe – tako bo čokoladni mousse tudi po daljšem času ostal bolj stabilne oblike 


Nikakor torej ne pozabite, da je čokoladni mousse lahko le tako dober, kot je dobra njegova glavna sestavina, čokolada. Zato poskrbite, da zagotovo uporabite le najbolj kakovostno. Pa dober tek!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Kako z malo truda pripraviti popoln čokoladni mousse

 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 6

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak V vodni kopeli raztopite čokolado tako, da v večjo kozico, napolnjeno z vodo, postavite manjšo kozico in vanjo nadrobite čokolado. Vodo segrevajte na srednjem ognju toliko časa, da iz čokolade nastane gladka zmes. Nato kozici odstavite z ognja in ohladite čokolado.
2. Korak Rumenjake ločite od beljakov. Prve v ločeni posodi penasto umešajte s sladkorjem in dodajte kakav ter rum. Nežno mešajte, da se sestavine prepojijo med seboj. Nato v drugi posodi beljake stepite v čvrst sneg.
3. Korak V tretji posodi čvrsto stepite sladko smetano.
4. Korak V posodo s penasto umešanimi rumenjaki postopoma dodajajte stopljeno čokolado in stepeno sladko smetano. Z električnim mešalnikom dobro premešajte, nato pa nežno dodajte še sneg iz beljakov.
5. Korak Čokoladni mousse previdno nadevajte v majhne skodelice in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure oziroma dokler se pena ne strdi.
6. Korak Sladico lahko popestrite tudi s sadjem ali stepeno smetano ter pisanimi mrvicami, lahko pa uporabite tudi zdrobljene piškote in lešnike.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,98 €
Skupaj:
17,82 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno