Sestavine:
- 300 g čokolade z vsaj 70 % deležem kakava
- 4 jajca
- 4 dl sladke smetane
- 40 g sladkorja
- 5 žlic BAM kakava
- 1 dl ruma
Kot je že iz imena samega razvidno, čokoladni mousse oziroma mousse au chocolat prihaja iz Francije, kar v francoščini pomeni čokoladna pena. Prvi naj bi ga pripravili prav francoski čokoladni mojstri v 18. stoletju. Kmalu so njegov božanski okus spoznali tudi čez lužo, v Ameriki, kjer so v enem izmed njihovih časnikov prvi objavili recept zanj.
Sladica, med pripravo katere se loči beljake od rumenjakov, je hitro postala znana po vsem svetu – še posebej po izumu električnih mešalnikov, ki so močno olajšali njeno pripravo. Ker je čokoladni mousse tako vsestranska sladica, ga lahko uporabimo na sto in en različen način. A glavne sestavine pravega čokoladnega moussa – čokolada, jajca in sladkor – se v receptu le redko spreminjajo. Zelo priljubljena je tudi različica, v kateri v receptu najdemo tudi sladko smetano, ponekod pa tudi maslo. Še posebej lepo pa njegov okus popestri kakšna kapljica ruma ali likerja z okusom sadja.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.
Čokoladni mousse še posebej radi pripravljajo tisti, ki niso vešči v kuhinji in tisti, ki si zaželijo hitro pripravljene in vsestranske sladice. Odličen je namreč ne le kot samostojna jed, ampak lepo popestri tudi marsikatero drugo sladico.
Predstavljamo vam odličen recept za pripravo pravega puhastega in kremnega čokoladnega moussa.
Če želite pripraviti čokoladni mousse s smetano, si lahko recept pogledate TUKAJ. Recept za mousse iz bele čokolade pa čaka TUKAJ.
Pripomočki:
ČOKOTIP:
Nikakor torej ne pozabite, da je čokoladni mousse lahko le tako dober, kot je dobra njegova glavna sestavina, čokolada. Zato poskrbite, da zagotovo uporabite le najbolj kakovostno. Pa dober tek!