Sestavine:
- 500 ml sladke smetane
- 250 g BAM temne čokolade
- 1 čajna žlica BAM vanilijeve paste
Vsi vemo, da priprava tradicionalnega čokoladnega mousse-a v francoskem slogu običajno vključuje jajca. Priprava narekuje, da za čokoladni mousse stepemo rumenjake s sladkorjem, dodamo stopljeno čokolado, posebej stepemo beljake in jih nato zelo nežno, nežno, nežno dodajamo, da ne uniči vseh teh popolnih majhneih zračnih mehurčkov.
Ta recept za čokoladni mousse s tremi sestavinami pa je popolnoma enostaven. Ne vsebuje svežih jajc, le BAM temno čokolado, sladko smetano in seveda BAM vanilijevo pasto, ki okuse še bolj poveže medseboj.
To je odličen recept za praznično večerjo, saj lahko čokoladni mousse pripravite že dan prej, nato pa na dan večerje sladko smetano samo stepete in shranite v hladilniku.
Za dodatno eleganco ga lahko potresete s čokoladnimi ostružki, čokoladnimi kroglicami, vašimi najljubšimi jagodami ali drugim sadjem, sesekljanimi oreščki, karamelno omako ali z ostalo dekoracijo.
BAM nasvet: če mešanico stepate predolgo, se bo zgodilo enako, kot bi se zgodilo, če bi predolgo stepali navadno sladko smetano – naredili boste maslo. Zato pazite, da mešanico stepete samo toliko, da na njej nastanejo vrhovi.
Z vami delimo še nekaj idej za pripravo čokoladnega moussa: