Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladni mousse s smetano

  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 3
cokoladni mousse s smetano

Vsi vemo, da priprava tradicionalnega čokoladnega mousse-a v francoskem slogu običajno vključuje jajca. Priprava narekuje, da za čokoladni mousse stepemo rumenjake s sladkorjem, dodamo stopljeno čokolado, posebej stepemo beljake in jih nato zelo nežno, nežno, nežno dodajamo, da ne uniči vseh teh popolnih majhneih zračnih mehurčkov.

Ta recept za čokoladni mousse s tremi sestavinami pa je popolnoma enostaven. Ne vsebuje svežih jajc, le BAM temno čokolado, sladko smetano in seveda BAM vanilijevo pasto, ki okuse še bolj poveže medseboj.

To je odličen recept za praznično večerjo, saj lahko čokoladni mousse pripravite že dan prej, nato pa na dan večerje sladko smetano samo stepete in shranite v hladilniku.

Za dodatno eleganco ga lahko potresete s čokoladnimi ostružki, čokoladnimi kroglicami, vašimi najljubšimi jagodami ali drugim sadjem, sesekljanimi oreščki,  karamelno omako ali z ostalo dekoracijo.

BAM nasvet: če mešanico stepate predolgo, se bo zgodilo enako, kot bi se zgodilo, če bi predolgo stepali navadno sladko smetano – naredili boste maslo. Zato pazite, da mešanico stepete samo toliko, da na njej nastanejo vrhovi.

Z vami delimo še nekaj idej za pripravo čokoladnega moussa:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni mousse s smetano

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 3

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Polovico smetane 250 ml segrejte v majhni posodi na srednje močnem ognju, dokler se na robovih ne začnejo tvoriti mehurčki. BAM temno čokolado damo v toplotno odporno posodo. Ko je smetana segreta, jo prelijemo po čokoladi in dodamo BAM vanilijevo pasto. Pustite, da se stopi, nato toliko časa mešajte z metlico, dokler se vsa čokolada ne stopi in zmes postane gladka in dobro združena.
2. Korak Vmešajte še preostale 250 ml smetane. Če dodate hladno smetano, se zmes hitreje ohladi. Mešanico poskusite in če je čokolada malce pregrenka, lahko dodate malo sladkorja ali sladkorja v prahu, dokler čokoladni mousse ni tako sladek, kot želite. Pokrijte in ohladite, dokler se dobro ne ohladi (vsaj nekaj ur ali čez noč). NAMIG: če se vam mudi, lahko čokoladni mousse hitreje ohladite tako, da ga postavite v zamrzovalnik.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,54 €
Skupaj:
13,86 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno