Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Torta z vanilijo in jagodami

 • (1)
 • Čas priprave: 2 uri 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 22
torta z vanilijo in jagodami

Torta, kjer prevladujeta kombinacija okusov vanilje in jagod, je zagotovo tista torta, s katero ne moremo zgrešiti. Pred vami je recept za okusno in lahko vaniljevo torto, ki jo sestavljata dve plasti vaniljevega biskvita, odlična vaniljeva krema in sladek jagodni disk.

Za pripravo torte z vanilijevim biskvitom lahko uporabimo vanilijev strok ali vanilijevo pasto. Vanilija kot kraljica začimb nastopi v različnih oblikah. Najdemo jo v vanilijevi pasti, vanilijevem ekstraktu, dobro poznanih vanilijevih strokih, vanilijevem sladkorju, prepričani pa smo, da bi jo našli še kje drugje. Kakšna pa je pravzaprav razlika, kdaj uporabiti pasto in kdaj strok?

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Na hitro: strganje vanilijevih strokov nas pripelje do tistih črnih pikic, ki nazorno pokažejo, da je bila pri pripravi sladice uporabljena vanilija. Je sicer zamudno, če pa za pripravo potrebujemo večjo količino, zna biti uporaba precej draga. Vanilijeva pasta se v tem primeru obnese kot odličen nadomestek. Vanilijeve stroke torej uporabimo takrat, ko za pripravo sladice potrebujemo manjšo količino. Za več informacij, klik.

Zdaj pa nas čaka priprava torte. Naj bo torta z jagodami, naj bo čokoladna torta, torta Kinder Bueno ali torta poljubnega okusa, ta mora biti najboljša. Da bo torta najboljša, se moramo držati enega izmed najbolj pomembnega pravila vsakega slaščičarja: receptu je potrebno slediti od začetka do konca. 

Več nasvetov za najboljšo torto si lahko preberete tukaj.

Sestavine recepta zadostujejo za 8 kosov torte pečenih v pekaču za torte premera 18 cm. Recept torte z vanilijo je povzet po knjigi BAM knjiga receptov: Torte.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta z vanilijo in jagodami

 • Čas priprave: 2 uri 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 22

Sestavine:

 • 1 jajce (velikostni razred M)
 • 150 ml mleka
 • 65 g kristalnega sladkorja
 • 3 stiski BAM vaniljeve paste
 • 15 g škroba
 • 3 lističi želatine
 • 250 g sladke smetane za stepanje
 • 40 g masla

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej pripravimo jagodni insert, saj se mora dobro strditi. Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi. Jagode segrejemo s sladkorjem, da se zmehčajo, in jih zmeljemo v pire. V toplem jagodnem pireju stopimo ožete lističe želatine. Prelijemo ga v obroč ali pekač, premera 14 cm (4 cm manj od premera torte), ki smo ga obložili z živilsko folijo in dobro zatesnili. Damo v zamrzovalnik, da se strdi.
2. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajci s sladkorjem in vaniljevo pasto na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko in jo nežno vmešamo z lopatko. Maso razporedimo po pekaču, premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno), in pečemo 15 minut. Med peko biskvita pripravimo sladkorno raztopino. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
3. Korak Medtem ko se biskvit peče, skuhamo vaniljevo kremo. 1 dl mleka zavremo, ostalega pa gladko zmešamo z jajcem, sladkorjem, vaniljo in škrobom. Jajčno mešanico med mešanjem prilijemo k mleku in kuhamo še približno 5 minut, da se krema zgosti - pomembno je, da med kuhanjem stalno mešamo z metlico. Kremo odstavimo, ji dodamo maslo in mešamo, da se stopi. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi, nato jo ožamemo in stopimo v topli kremi. Kremo pokrijemo s plastično folijo, tako da se je dotika in jo ohladimo do mlačnega. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Ohlajeno kremo gladko zmešamo, jo v dveh korakih dodamo k smetani in vmešamo z lopatko.
4. Korak Biskvit prerežemo na dva enaka diska. Zgornjega obrežemo na velikost 14 cm (4 cm manj od premera torte). Spodnji biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Premažemo ga s slabo polovico kreme; na kremo postavimo manjši biskvit, ga navlažimo in nanj položimo zamrznjen jagodni insert. Premažemo z ostalo kremo in pri tem pazimo, da najprej zapolnimo rob okoli biskvita. Površino poravnamo in torto damo v hladilnik, da se krema učvrsti.
5. Korak Jagode zavremo z vodo in sladkorjem. Želatino 5 minut namakamo v hladni vodi. Jagode zmeljemo v pire, ga nekoliko ohladimo (ne sme biti prevroč) in v njem raztopimo ožeto želatino. Mlačen pire prelijemo po hladni kremi in torto damo v hladilnik za še vsaj 4 ure. Ohlajeni torti snamemo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,67 €
Skupaj:
24,02 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno