1
Priporočilo: najprej naredimo kremo (zavremo smetano in vanjo damo čokolado) in jo nato medtem ko delamo, pečemo in hladimo biskvit, ohladimo. Nato preden polnimo, stepemo še smetano in združimo obe stepeni kremi skupaj.
2
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rumenjake, maslo in polovico sladkorja penasto stepemo. Beljake stepemo v trd sneg s preostalim sladkorjem. Narahlo primešamo k rumenjakovi masi.
3
Na to zmes presejemo zmes moke, kakava in pecilnega praška (najprej te sestavine zmešamo skupaj, nato skupaj presejemo na jajčno zmes).
4
Model za torto obložimo s papirjem za peko. V model vlijemo testo. Pečemo 30 – 35 minut. Pečen biskvit obrnemo narobe in ohladimo.
5
Zavremo 200 ml sladke smetane, dodamo na koščke narezano čokolado in premešamo, da se raztopi. Kremo ohladimo. Ohlajeno kremo stepamo, da postane rahla in penasta, primešamo ji še 400 ml stepene sladke smetane.
6
Ohlajen biskvit narežemo na tri plasti. Vsako plast namočimo z ohlajeno sladkorno raztopino z rumom, ki jo pripravimo tako, da sladkor in vodo ter košček pomarančne lupine zavremo, da se sladkor raztopi, ohladimo in primešamo malo ruma. Razredčimo z vodo, da je primerno sladka. Na vsako plast razporedimo tretjino kreme.
7
Ko položimo tretjo plast biskvita, z preostalo kremo obmažemo vso površino torte, tudi ob straneh. Torto damo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi. Okrasimo po želji.