BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Odlična čokoladna torta

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
odlicna cokoladna torta

Odlična čokoladna torta, ki je primerna za vsako situacijo. Pri pripravi smo uporabili BAM kakav v prahu, ki ima toplo, rdeče-rjave barvo in prijeten čokoladen okus. Poleg pristnega okusa kakava v torti, je za njo značilna tudi sočnost. 

Še več receptov za slastne čokoladne torte čaka tukaj.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Odlična čokoladna torta

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 400 g BAM temne čokolade
  • 600 ml sladke smetane
  • Sladka raztopina (150 g sladkorja, 100 ml vode, košček pomarančne lupine), rum
  • Dekoracija po izbiri

Navodila za uporabo:

1. Korak Priporočilo: najprej naredimo kremo (zavremo smetano in vanjo damo čokolado) in jo nato medtem ko delamo, pečemo in hladimo biskvit, ohladimo. Nato preden polnimo, stepemo še smetano in združimo obe stepeni kremi skupaj.
2. Korak Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rumenjake, maslo in polovico sladkorja penasto stepemo. Beljake stepemo v trd sneg s preostalim sladkorjem. Narahlo primešamo k rumenjakovi masi.
3. Korak Na to zmes presejemo zmes moke, kakava in pecilnega praška (najprej te sestavine zmešamo skupaj, nato skupaj presejemo na jajčno zmes).
4. Korak Model za torto obložimo s papirjem za peko. V model vlijemo testo. Pečemo 30 – 35 minut. Pečen biskvit obrnemo narobe in ohladimo.
5. Korak Zavremo 200 ml sladke smetane, dodamo na koščke narezano čokolado in premešamo, da se raztopi. Kremo ohladimo. Ohlajeno kremo stepamo, da postane rahla in penasta, primešamo ji še 400 ml stepene sladke smetane.
6. Korak Ohlajen biskvit narežemo na tri plasti. Vsako plast namočimo z ohlajeno sladkorno raztopino z rumom, ki jo pripravimo tako, da sladkor in vodo ter košček pomarančne lupine zavremo, da se sladkor raztopi, ohladimo in primešamo malo ruma. Razredčimo z vodo, da je primerno sladka. Na vsako plast razporedimo tretjino kreme.
7. Korak Ko položimo tretjo plast biskvita, z preostalo kremo obmažemo vso površino torte, tudi ob straneh. Torto damo za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi. Okrasimo po želji.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno