
Sestavine:
- 70 g BAM bele čokolade
- 250 g sira mascarpone
- 150 g sladke smetane za stepanje
- 20 g sladkorja v prahu
- 200 g svežih, očiščenih jagod
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 10 piškotov Savoiardi (bebi piškoti)
- 2 dl vode
- 20 g limoninega sladkorja
- 150 g sladke smetane za stepanje
- 20 g sladkorja v prahu
- BAM kakav v prahu za posip
Navodila za uporabo:
1
Jagode narežemo na drobne kocke. Posipamo jih z vaniljevim sladkorjem in premešamo. Pustimo, da odstojijo pol ure in spustijo sok. Medtem pripravimo kremo.
2
Čokolado stopimo nad paro. Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Sir mascarpone gladko zmešamo s sladkorjem v prahu. Primešamo mu še toplo stopljeno čokolado in nazadnje z lopatko vmešamo še stepeno smetano.
3
2 dl vode zavremo z limoninim sladkorjem in ohladimo. Raztopini primešamo še sok, ki so ga spustile jagode. Piškote prerežemo na pol tako, da dobimo 20 polovičk.
4
Na dno kozarcev razporedimo 2 žlički nasekljanih jagod. Dresirno vrečko z večjim okroglim nastavkom napolnimo s kremo in nabrizgamo v kozarce, da pokrijemo jagode. Po dve polovički piškotov na hitro pomočimo v raztopino in položimo na kremo. Rahlo potisnemo. Nabrizgamo kremo, dodamo žličko jagod in ponovimo postopek s piškoti. Po piškotih razdelimo ostanek kreme in jo z žličko poravnamo. Smetano stepemo s sladkorjem v prahu in kozarce napolnimo do vrha. S paletnim nožem potegnemo čez kozarec, da odstranimo višek smetane in dobimo gladko površino. Posipamo s kakavom in ohladimo.