Sestavine:
- 200 g BAM temne čokolade
- 500 ml sladke smetane za stepanje
- 3 zrele hruške
- 4 dl vode
- 30 ml domačega ruma
- 1 čajna žlička cimeta
- 80 g kristalnega sladkorja
Čokoladni mousse s hruško je odlična sladica, ki jo lahko postrežete tudi v kozarcu. Tokrat čokoladni mousse pripravimo s hruškami. Začinjene hruške s čokoladno kremo so idealna sladica za jesen in zimo. Med kuhanjem hrušk, dodamo tudi cimet in rum. Vonj cimeta in ruma odišavi ves prostor ter pričara tisto praznično, posebno vzdušje, pa čeprav ga še do malo prej ni bilo. Kako šele mora biti v kombinaciji s čokolado in praženimi lešniki? Pravljično.
Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.
Osnova za čokoladni mousse je tudi sladka smetana. Da bo čokoladni mousse puhast in rahel pa mora biti sladka smetana res dobro stepena. Prvo pravilo pred stepanjem sladke smetane mora biti: da je res dobro ohlajena. Največja napaka pri stepanju smetane je ta, da jo večinoma prečvrsto stepemo.
Recept in trik je predmet BAM knjige receptov - Sladki prigrizki.
Taka smetana se težje enakomerno vmeša v kreme ali čokoladni mousse, je drugačne teksture in končni rezultat ni tak, kot smo ga pričakovali ali okusili drugje. Poleg tega se preveč stepena smetana, če ne že med samim stepanjem, rada sesiri, medtem ko jo dodatno mešamo pri združevanju z osnovo kreme.
Namesto čokoladnega moussa s hruško lahko pripravite tudi: