BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Tiramisu brez jajc

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
tiramisu brez jajc

Tiramisu brez jajc je različica klasične italijanske sladice, za katero pri pripravi ne bomo uporabili surovih jajčnih rumenjakov. Klasični recept za tiramisu je sestavljen iz plasti mascarpone kreme, v espresso ali v kakav namočenih piškotov in posipa s kakavom v prahu. Plast z mascarpone kremo običajno pripravimo tako, da rumenjake in sladkor stepemo do blede in kremaste barve, nato pa dodamo maskarpone in stepeno sladko smetano.

A vendar nekateri ljudje zaradi zdravstvenih razlogov ali drugačnih prehranskih omejitev ne smejo uživati jac, zato je pred vami recept za pripravo tiramisuja brez jajc. Namesto jajčnih rumenjakov bomo plast smetano pripravili iz mešanice stepene smetane in mascarpone sira, posladkali pa jo bomo s sladkorjem ali kondenziranim mlekom. Tako dobimo lažjo in bolj puhasto teksturo, ki pa še vedno ohranja bogat okus prvotne sladice.

1. Kako pripravimo tiramisu brez jajc?

Tiramisu brez jajc sestavimo tako, da piškote namočimo v espresso ali v kakav in jih v posodi razporedimo v enakomernem sloju. Nato na plast piškotov nanesemo plast smetane in postopek ponavljamo, dokler posoda ni polna. Tiramisu se nato nekaj ur hladi, da se okusi razvijejo in povežejo. Pred serviranjem ga posujemo s kakavom v prahu ali naribano čokolado.


BAM nasvet: Če želimo, da bi bila smetanova plast res lahke in zračne teksture, je najbolje, da smetano in mascarpone stepemo ločeno in ju šele nato združimo. Tako bo sladka smetano ravno prav stepena, mascarpone pa gladke in kremne strukture.

Ljubiteljem tiramisuja lahko postrežemo tudi:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Tiramisu brez jajc

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki skledi z električnim mešalnikom stepemo smetano, da se na njej naredijo čvrsti vrhovi. V ločeni skledi stepemo mascarpone sir, sladkor in BAM vanilijevo pasto in mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes. Stepeno smetano nežno vmešamo v zmes mascarpone sira, dokler se le-ta ne vmeša popolnoma.

2. Korak

Ohlajen espresso ali kakav vlijemo v plitvo posodo. Vsako stran piškota za nekaj sekund potopimo v espresso ali kakav, nato ga v enem sloju razporedimo v izbran pekač. Polovico mascarpone kreme razporedite po piškotih in jo zgladimo v enakomerno plast.

3. Korak

Ponovimo še z drugo plastjo namočenih piškotov in nadaljujemo s premazom mascarpone kreme. Posodo pokrijemo s plastično folijo in jo v hladilniku hladimo vsaj 4 ure ali čez noč. Preden tiramisu postrežemo, ga posujemo s kakavom v prahu ali naribano čokolado. Razrežemo na kvadrate in postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno