1
Pečico segrejemo na 180ºC. Na pekaču pečemo lešnike, da zadišijo in postanejo opazno temnejši, 10 do 12 minut. Pustimo, da se rahlo ohladijo. Lešnike prestavimo v kuhalnik in jih obdelamo do fino mletega. Če boste uporabili BAM PREMIUM pražene lešnike, lahko korak s peko preskočite, saj so lešniki že praženi.
2
Nad vodno kopeljo raztopimo BAM temno čokolado in polovico masla. Odstavimo, da se rahlo ohladi. V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali samostojnim mešalnikom z nastavkom za lopatice stepemo rjavi sladkor, ⅓ skodelice sladkorja in preostalo maslo. Da postane masa rahlo puhasta, stepamo približno 2 minuti. Dodamo jajce, BAM vanilijevo pasto in mleko ter stepamo še 1 minuto.
3
Dodamo stopljeno čokoladno mešanico in stepamo, da se sestavine dobro povežejo, še približno 1 minuto. Pri nizki stopnji mešalnika vmešamo moko, da se enakomerno poveže. Dva velika pekača obložite s papirjem za peko. Na krožnik razporedite preostalo polovico sladkorja. Izdolbite ravne žlice testa, tako da na pripravljene pekače spuščate kupčke. Vsak kos zvijte v kroglico, nato povaljajte v sladkorju in položite na pripravljene pekače, 2 cm narazen. Nežno pritisnite palec v vsako kroglico, da na njej nastane rahla vdolbina, kamor bomo dodali BAM čokoladno-lešnikov namaz.
4
Surove piškote zamrznemo, da se učvrstijo. V zamrzovalniku jih pustite vsaj 1 uro.
Pečico segrejemo na 180°C z rešetkami v spodnjem in zgornjem položaju. Pečemo, dokler se rahlo ne napihnejo, 7 do 8 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, okrepimo vdolbino piškotka tako, da na njih ponovno nežno pritisnemo s palcem.
5
V vdolbine še toplih piškotov dodajte 1/2 čajne žličke BAM čokoladno-lešnikovega namaza in pustite, da se ohladijo. Nato jih postrezite.