BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Piškoti s čokolado

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
piskoti s cokolado

Piškoti s čokolado so pripravljeni z lešnikovo moko. V lešnikovo moko se boste zaljubili takoj, ko boste spoznali, kako enostavna je za pripravo in kako oreškast okus dobijo piškoti. Stopljena BAM temna čokolada doda piškotom dodaten kakavov pečat, medtem ko jih prelije bogat in kremast BAM čokoladno-lešnikov namaz obogaten s pristnim in intenzivnim okusom po lešnikih ter kremasto in mazljivo strukturo.

Za pripravo piškotov s čokolado boste potrebovali približno eno uro, sama peka pa bo trajala petnajst minut.

BAM nasvet: kot čokoladno polnilo lahko uporabite tudi druge čokoladne namaze. Le-te je potrebno pred dodajanjem v piškote s čokolado v mikrovalovni pečici segreti, da dobijo tekočo strukturo. Zaradi svoje mazljive strukture pa lahko z BAM čokoladno-lešnikovim namazom preskočite ta korak in ga brez segrevanja dodate v čokoladne piškote.

Ob piškote s čokolado lahko postrežete še:

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Piškoti s čokolado

  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180ºC. Na pekaču pečemo lešnike, da zadišijo in postanejo opazno temnejši, 10 do 12 minut. Pustimo, da se rahlo ohladijo. Lešnike prestavimo v kuhalnik in jih obdelamo do fino mletega. Če boste uporabili BAM PREMIUM pražene lešnike, lahko korak s peko preskočite, saj so lešniki že praženi.
2. Korak Nad vodno kopeljo raztopimo BAM temno čokolado in polovico masla. Odstavimo, da se rahlo ohladi. V veliki skledi z ročnim mešalnikom ali samostojnim mešalnikom z nastavkom za lopatice stepemo rjavi sladkor, ⅓ skodelice sladkorja in preostalo maslo. Da postane masa rahlo puhasta, stepamo približno 2 minuti. Dodamo jajce, BAM vanilijevo pasto in mleko ter stepamo še 1 minuto.
3. Korak Dodamo stopljeno čokoladno mešanico in stepamo, da se sestavine dobro povežejo, še približno 1 minuto. Pri nizki stopnji mešalnika vmešamo moko, da se enakomerno poveže. Dva velika pekača obložite s papirjem za peko. Na krožnik razporedite preostalo polovico sladkorja. Izdolbite ravne žlice testa, tako da na pripravljene pekače spuščate kupčke. Vsak kos zvijte v kroglico, nato povaljajte v sladkorju in položite na pripravljene pekače, 2 cm narazen. Nežno pritisnite palec v vsako kroglico, da na njej nastane rahla vdolbina, kamor bomo dodali BAM čokoladno-lešnikov namaz.
4. Korak Surove piškote zamrznemo, da se učvrstijo. V zamrzovalniku jih pustite vsaj 1 uro. Pečico segrejemo na 180°C z rešetkami v spodnjem in zgornjem položaju. Pečemo, dokler se rahlo ne napihnejo, 7 do 8 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, okrepimo vdolbino piškotka tako, da na njih ponovno nežno pritisnemo s palcem.
5. Korak V vdolbine še toplih piškotov dodajte 1/2 čajne žličke BAM čokoladno-lešnikovega namaza in pustite, da se ohladijo. Nato jih postrezite.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,12 €
Skupaj:
37,08 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno