
Sestavine:
- 12 čajnih žličk PREMIUM čokoladnega namaza
- 115 gramov nesoljenega masla, sobne temperature
- 90 gramov rjavega sladkorja
- 50 gramov sladkorja
- 1 čajna žlička vanilijeve paste
- 1 veliko jajce
- 140 gramov navadne moke
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1 čajna žlička koruzne moke ali koruznega škroba
- 40 gramov kakava v prahu
- 1 žlica mleka
Navodila za uporabo:
1
Majhen pekač ali krožnik obložite s papirjem za peko.
2
Iz dvanajstih čajnih žličk PREMIUM čokoladnega namaza naredite dvanajst kupčkov zagotovite, da so narazen za centimeter ali dva. Položite jih v zamrzovalnik vsaj 30 minut.
3
Pripravite dva pekača in oba obložite s papirjem za peko.
4
V večjo posodo za mešanje dodajte sladkor in maslo ter stepajte z električnim mešalnikom, dokler ne dobite enotne zmesi. Dodajte vanilijevo pasto in jajce, ter mešajte približno minuto, da postane gladka.
5
V mešanico presejte moko, sodo bikarbono, koruzno moko in kakav ter mešajte, da dobite gladko čokoladno testo. Če je malo suho, dodajte žlico mleka.
6
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
7
Kupčke, ki ste jih naredili s PREMIUM čokoladnim namazom, vzemite iz zamrzovalnika. Zgrabite žlico piškotnega testa, ga nežno poravnajte in položite nanj zamrznjeno kroglico namaza, nato pa piškotno testo ovijte okoli namaza tako, da ostane namaz skrit. Ponavljajte, dokler ne porabite vsega piškotnega testa in kupčkov s PREMIUM čokoladnim namazom.
8
Piškotke postavite v pečico in pecite približno 10 minut. Preden jih postrežete, jih prestavite na rešetko, da se ohladijo.
ČOKO-TIP: piškoti se odlično ujemajo s toplim mlekom.